Českým házenkářům uteklo ME po prohře v Portugalsku

Čeští házenkáři budou na evropském šampionátu v příštím roce ve Švýcarsku chybět. Rozhodla o tom jejich prohra v odvetě play off v Entroncamentu s domácím týmem Portugalska 24:32. Před týdnem v Brně vyhráli svěřenci Rastislava Trtíka jen o jednu branku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená

Házená

Zatímco přesně před rokem dokázali čeští házenkáři se stejným soupeřem v kvalifikaci o postup na světový šampionát do Tuniska uspět, tentokrát se radoval celek z Pyrenejského poloostrova. Prohrou v posledním střetnutí na trenérské lavičce se tak Trtík s českou reprezentací rozloučil, nadále se bude věnovat jen práci kouče u nováčka německé bundesligy Melsungenu. O neúspěchu rozhodl opět závěr zápasu. V prvním poločase byl souboj hodně vyrovnaný, i když český celek nakonec půli prohrál o čtyři branky. Rozhodly o tom technické chyby a chvilková nedisciplinovanost v závěrečných minutách, které domácí hráči dokázali potrestat.

Vstup do druhého poločasu vyšel hostům výborně. Rychle vyrovnali a dostali domácí hráče pod tlak. Nerozhodné bylo skóre naposledy za stavu 18:18, poté se však Čechům zranil Kubeš. Do obrany za něj šel Jícha, ale po třetím dvouminutovém trestu byl vyloučen a trenéru Trtíkovi vzápětí vypadl ze sestavy i Szymanski, který si natáhl achillovku. Za sedm minut tak český tým přišel o tři obránce.

Výsledek:

Portugalsko - ČR 32:24 (13:9)
Sestava a branky ČR: Galia, Štochl - Nocar 1, Hrubý 2, Vítek, Kubeš 3, Jícha 6, Filip 6, Kust 1, Juříček 1, Kovář 2, Szymanski 2, Řezníček, Kalous. Nejvíce branek Portugalska: Costa 6, Andorinho 5. Rozhodčí: Laursen, Nielsen (oba Dán.). Diváci: 1800. První zápas 27:28, postoupilo Portugalsko.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme