Desetiboj v Götzisu vyhrál Kravčenko před Šebrlem

Senzačním vítězem desetiboje v Götzisu se stal jednadvacetiletý Bělorus Andrej Kravčenko. V závěrečném běhu na 1500 metrů dnes dokázal porazit svého soka v boji o prvenství Romana Šebrleho a vyhrál výkonem 8617 bodů, čímž si zlepšil osobní rekord o neuvěřitelných 604 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle

Roman Šebrle | Zdroj: ČTK

Český světový rekordman nasbíral o 99 bodů méně, třetí skončil o 25 bodů zpět americký favorit Bryan Clay. Do závěrečného běhu nenastoupil Josef Karas, který se od skoku o tyči trápil s bolavými zády. Tomáš Dvořák odstoupil vinou zranění svalu při běhu na 110 metrů překážek.

Kravčenko je juniorským mistrem světa a bývalým světovým rekordmanem této věkové kategorie, jehož dosavadní nejlepší výkon z loňského mítinku v Götzisu měl hodnotu 8013 bodů. O víkendu si však vylepšil absolutní osobní rekordy v bězích na 100, 400 m a 110 metrů překážek, ve skoku do dálky, ve vrhu koulí, v hodu oštěpem a ve skoku o tyči si maximum vyrovnal.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme