Dominik Hašek nebude trestně stíhán

Hokejový brankář Dominik Hašek nebude stíhán za těžké ublížení na zdraví. Toho se měl dopustit v květnu při extraligovém utkání v inline hokeji v Pardubicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Hráči NHL

Jeden z protihráčů skončil po incidentu s ním v místní nemocnici. Státní zástupkyně Lenka Strnadová ale pro Haškovo stíhání neshledala pádný důvod a proto ho zastavila.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Strnadová: Hašek

"Hlavním důvodem tohoto rozhodnutí byl znalecký posudek soudního znalce oboru soudního lékařství, který došel k závěru, že poškozený neutrpěl žádná objektivně zjistitelná poranění kromě malých odlomených částí korunek zubů. Došel k závěru, že se jednalo, že se jednalo pouze o subjektivně udávané potíže. Vzhledem k absenci objektivních poranění jsem musela konstatovat, že o trestný čin nejde," uzavřela Strnadová.

Zároveň připustila, že by záležitost mohla být kvalifikována jako přestupek. Po nabytí právní moci, pošle spis Úřadu městského obvodu Pardubice 1. Tomu by by projednání případného Haškova přestupku náleželo.

Rozhodnutí okresní státní zastupkyně zatím neobdržel ani Hašek, ani poškozený Martin Šíla.

Slavný brankář rozhodnurí státní zástupkyně přivítal a Radiožurnálu řekl: "Jsem rád, že je celá záležitost ukončena a mohu se plně soustředit na všední věci a nadcházející sezónu. Chtěl bych poděkovat všem, kteří za mnou a moji rodinou v tomto nepříjemném období stáli a kteří nás podporovali. Bylo to pro nás nesmírně důležité. Ještě jednou bych se chtěl Martinu Šílovi omluvit za zranění, ke kterému při našem souboji došlo, a dále všem blízkým příbuzným, přátelům, fanouškům a obchodním partnerům, kteří byli celou tou aférou negativně postiženi," zdůraznil pro Radiožurnál Dominik Hašek.

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Hašek vítá rozhodnutí

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme