Druhým pohárovým semifinalistou je pražská Slávia

Po Spartě je mezi nejlepšími čtyřmi Poháru ČMFS také Slávia. Vedoucí celek ligové soutěže Slovan Liberec zdolali Pražané 2:1. Svěřenci trenéra Beránka tak udělali další krok ke splnění svého cíle, kterým je postup z domácího poháru do evropských soutěží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČMFS

ČMFS

Trenér Liberce Škorpil nechal jen na lavičce trojici hráčů základní sestavy Nezmar, Janů, Koloušek a Langer se neobjevil ani v zápisu. Domácí se zase museli obejít bez zraněných Lukáše Doška, Kuky, Suchopárka a Müllera.

Slavia začala svižněji, nkolik slibných náznaků ještě nedotáhli domácí do konce, ale po necelé půlhodině hry se prodral Vachoušek našel centrem volného Tomáše Doška a ten bez problémů překonal brankáře Kinského. Od druhé branky zachránil hosty v 39. minutě Holeňák, který z brankové čáry za již překonaným Kinským vykopl Skácelovu střelu.

Skóre se znovu změnilo krátce po zahájení druhé části hry. Pronikajícího Pitáka stáhl v 47. minutě rukou k zemi Zbončák a Dostálek nedal libereckému brankáři při pokutovém kopu šanci. Další příležitost ale Dostálek nevyužil a na druhé straně přišel trest. Štajner upadl na hranici vápna přes nohu Šilhavého a sám z druhé penalty zápasu snížil.

Hosty to povzbudilo a čtvrt hodiny před koncem měl na kopačce prodloužení Zbončák, ale místo do prázdné brány namířil do padajícího Šilhavého. Na druhé straně Dostálkova dalekonosná rána těsně minula branku a oba celky pak už střetnutí jen v poklidu dohrály.

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:1 (1:0)

Branky: 28. T. Došek, 48. Dostálek z pen. - 66. Štajner z pen.

Slavia Praha: Černý - Sankovič, Šilhavý, Petrouš, Hrdlička - Piták, Dostálek, Gedeon, Skácel - Vachoušek (81. Švancara), T. Došek.

Slovan Liberec: Kinský - Čapek, Pilný (63. Janů), Holeňák, Jůn - Papoušek, Hudec, Hodúr, Zbončák - Štajner, Baffour (63. Hološko).

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme