Astana - Jablonec 2:1. Postup se vzdaluje, Severočeši přišli o remízu v závěru

Postup fotbalistů Jablonce ze skupiny Evropské ligy už je jen v oblasti teorie. Severočeši v Astaně dlouho drželi remízu 1:1, ale Jevgenij Postnikov tři minuty před koncem rozhodl.

Astana Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonec - Astana

Jablonec - Astana | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Pokud si Jablonec chtěl i po zápase v Kazaschstánu zachovat výraznější naděje na postup do další fáze Evropské ligy, potřeboval v Astaně bodovat. Kvůli gólu 3 minuty před koncem ale odjíždí bez bodu.

ONLINE: Astana - Jablonec 2:1

Číst článek

Vstup do zápasu se Severočechům nevydařil. V 18. minutě sice ještě Vlastimil Hrubý vyrazil střelu Tomasova, jenže následný rohový kop našel na zadní tyči Pedra Henriquea a domácí vedli.

Vyrovnat mohl Ukrajinec ve službách Jablonce Eduard Sobol, jenže trefil pouze boční síť. Do stejných míst, jen na druhé straně branky mířil o pár minut později Tomáš Holeš.

Hosté v zeleném se vyrovnání přeci jen dočkali ještě před koncem prvním poločasu. Rohový kop Michala Trávníka a hlavičku Davida Lischky srazil domácí Baktijor Zajnudtdinov tak nešťastně, že trefil vlastní branku.

Po přestávce mohl Jablonec dokonce vést. Nejblíž byl znovu Eduard Sobol, který se po chybě obrany Astany ocitnul úplně sám před gólmanem Jerićem, ale v jasné situaci trefil síť znovu jen z boku. Doležalovi zase k doskočení na Trávníkův centr chybělo několik centimetrů.

Astana rozhodla v 88. minutě. Přetažený centr vrátil Marin Tomasov před branku, kde byl úplně sám Jevgenij Postnikov, který rozhodl o domácí výhře. 

Na umělé trávě pod zataženou střechou stadionu v Astatně Jablonec prohrál 1:2 a po čtvrtém zápase má ve skupině K dva body a je poslední. Skupinu vedou Astana s Dynamem Kyjev, které porazilo Rennes 3:1. Francouzi mají tři body.

Velká škoda v Astaně... nakonec jedeme domů s prázdnou. #vprvnilinii #uel

18:46 – 08. 11. 2018

3 7

4. kolo skupiny K fotbalové Evropské ligy:
Astana - FK Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 18. Henrique, 88. Postnikov - 41. vlastní Zajnutdinov. Rozhodčí: Vad - Albert, Szert (všichni Maď.). ŽK: Henrique, Aničič - Jovovič.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme