Nasazení a stejná atmosféra v kabině, přeje si před duelem v Kosovu slávistický obránce Douděra

V minulém ročníku Evropské konferenční ligy prošli fotbalisté Slavie až do čtvrtfinále, v aktuální sezoně ale můžou soutěž opustit už po základních skupinách. Pražané budou o udržení naděje na postup do play-off hrát v Kosovu proti místnímu týmu Ballkani – a v utkání by chtěli potvrdit dobré výkony v posledních zápasech domácí ligy.

Priština Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Douděra

David Douděra | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Zatímco před dvěma týdny v rumunské Kluži fotbalisté Slavie sklápěli po prohře 0:2 hlavy, při víkendové výhře 4:0 v městském derby nad Spartou zažili sešívaní úplně jiné emoce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi půjdou do zápasu proti balkánskému soupeři fotbalisté Slavie Praha

„Nám hodně pomohla Boleslav, kde jsme v deseti urvali vítězství, to jsme se semkli hodně. Musím říct, že od té doby v kabině panuje spokojenost. Tvrdou prací jsme vypracovali ke krásnému výsledku v derby a musíme tak jen pokračovat, mít to nasazení, stejnou atmosféru v kabině a myslím, že není o čem,“ říká obránce David Douděra.

Znovu nalezené sebevědomí by chtěli Pražané předvést i na trávníku kosovského Ballkani v předposledním utkání základní skupiny Evropské konferenční ligy.

Český vicemistr aktuálně ztrácí na postupové příčky tři body, proto ve čtvrtek bude muset hrát na vítězství. Uvědomuje si to i slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

„Jediné, co musíme vnímat, že potřebujeme zápas zvládnout a vyhrát, abychom si udrželi šanci do posledního domácího zápasu.“

Trpišovský varuje

Trenér Trpišovský před utkáním v Prištině pochválil podceňovaný balkánský celek za povedené výkony a zároveň upozornil na hlavní zbraň soupeře – rychlé protiútoky. Slávisté z nich při úvodním vzájemném střetnutí v Praze, které nakonec vyhráli 3:2, inkasovali obě branky.

„Poznali jsme v Edenu, že ti jejich hráči jsou velice rychlí v přechodu a hrozně jim svědčí otevřený prostor,“ dodal trenér Slavie Praha.

Fotbalisté Slavie budou mít v Kosovu i hlasitou podporu – klub totiž na zápas zařídil fanouškům letecký speciál. Utkání Ballkani – Slavia začne v přímém přenosu Radiožurnálu Sport ve 21 hodin a na serveru iROZHLAS.cz v podrobné online reportáži.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme