Schick se v Bundeslize trefil i při remíze Lipska s Paderbornem, Bayern vyhrál přestřelku v Leverkusenu

Ve třetím utkání německé ligy za sebou se útočník Patrik Schick zapsal mezi střelce. Český fotbalový reprezentant v sobotním zápasu poslal Lipsko do vedení v zápase s posledním Paderbornem 1:0 a připsal si desátou branku v soutěži. Lipsko, které hrálo od 43. minuty v deseti bez vyloučeného Upamecana, však těsný náskok neudrželo a v nastavení inkasovalo gól na konečných 1:1.

Berlín (Aktualizováno: 20:37 6. 6. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick (uprostřed) slaví se spoluhráči gól v síti Kolína nad Rýnem

Patrik Schick vstřelil úvodní branku utkání s Paderbornem, na výhru Lipska to však nestačilo | Foto: POOL | Zdroj: Reuters

Schickův tým promarnil šanci na třetí výhru z posledních čtyř utkání a zaostává už o čtyři body za druhým Dortmundem, který udolal Herthu Berlín 1:0. Už 11 bodů ztrácí třetí Lipsko na vedoucí Bayern, který zvítězil 4:2 na hřišti pátého Leverkusenu.

‚Musíme respektovat rozpočet.‘ Kouč Nagelsmann zpochybnil Schickův trvalý přestup do Lipska

Číst článek

Schick potvrdil střeleckou formu ve 27. minutě, kdy po zpětné přihrávce kanonýra Wernera pohotově levačkou poslal míč do branky. Po vyloučení Upamecana, jenž dostal během 27 minut dvě žluté karty, domácí dlouhou drželi proti outsiderovi vedení.

„Samozřejmě jsme zklamaní. Jediné pozitivum je, že ztratily i týmy pod námi. Pořád máme dobrou pozici, abychom si vybojovali Ligu mistrů, a musíme do toho dát všechno. Příště potřebujeme vyhrát v Hoffenheimu,“ řekl Schick po zápase. Jako první český hráč nasázel alespoň deset branek za sezonu ve dvou různých elitních evropských ligách. V ročníku 2016/17 dal v italské Serii A za Sampdorii Janov 11 gólů.

I s pomocí Halstenberga, kterým kouč Nagelsmann posílil od začátku druhého poločasu defenzivu na úkor Schicka. V nastaveném čase však po rohovém kopu zajistil hostům cenný bod z dorážky Strohdiek. Lipsko ztratilo doma body remízou potřetí za sebou.

Blíž k obhajobě

Za obhajobou titulu dál suverénně míří Bayern, který sice v Leverkusenu od 10. minutě prohrával, ale pak nasázel soupeři čtyři góly. Na 4:1 zvýšil v 66. minutě Lewandowski, jenž si třicátou brankou v sezoně upevnil vedení v tabulce střelců. Alespoň 30 gólů v jedné bundesligové sezoně dal už potřetí. Víckrát to dokázal jen Gerd Müller, kterému se to povedlo pětkrát.

Do historie se zapsal i Thomas Müller, jenž přihrál na dvě branky Bayernu a má v sezoně už 20 asistencí. Tím vyrovnal rekord soutěže Kevina De Bruynea z ročníku 2014/15, kdy belgický záložník hrál za Wolfsburg.

Porážku Leverkusenu se šampionem uplynulých sedmi ročníků zmírnil v 89. minutě Florian Wirtz, který se stal v 17 letech a 34 dnech nejmladším střelcem v historii bundesligy. Při čtvrtém startu v soutěži překonal Nuriho Sahina, který byl v roce 2005 při své první trefě za Dortmund o 48 dní starší.

Dortmund vyhrál bez Haalanda

Dortmund vybojoval tři body i bez zraněného kanonýra Haalanda a vykartovaného obránce Hummelse, kterého nahradil Can. Právě on se postaral o jediný gól utkání, když v 58. minutě zakončil kombinační akci domácích. Vladimír Darida odehrál za Herthu celý zápas. Berlínský tým prohrál poprvé od konce února, jeho nový kouč Labbadia neuspěl po třech vítězstvích a jedné remíze.

Šestý Hoffenheim sahal po třetím vítězství v řadě, přestože hrál od deváté minuty v deseti, ale šestnáctý Düsseldorf získal důležitý bod v boji o záchranu díky dvěma brankám Henningse. Nejlepší střelec Fortuny proměnil v 76. minutě penaltu a čtrnáctým gólem v sezoně rozhodl o remíze 2:2. Obránce Pavel Kadeřábek si za Hoffenheim zahrál od 62. minuty, kdy nahradil Zubera, jenž pár sekund předtím poslal hosty do vedení 2:1.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:
Düsseldorf - Hoffenheim 2:2 (5. a 76. z pen. Hennings - 16. Dabur, 61. Zuber), Eintracht Frankfurt - Mohuč 0:2 (43. Niakhaté, 77. Kunde), Leverkusen - Bayern Mnichov 2:4 (10. Alario, 89. Wirtz - 27. Coman, 42. Goretzka, 45. Gnabry, 66. Lewandowski), Lipsko - Paderborn 1:1 (27. Schick - 90.+2 Strohdiek), Dortmund - Hertha Berlín 1:0 (58. Can).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme