Hložek by mohl zamířit do Neapole, zájem o mladého útočníka potvrdil italským médiím jeho otec

Fotbalový útočník Adam Hložek by mohl zamířit z pražské Sparty do Neapole. O zájmu třetího týmu italské Serie A informoval server CalcioNapoli24, který přinesl krátký rozhovor s otcem devatenáctiletého reprezentanta Zbyňkem. Zprávu převzala i další média včetně renomovaného sportovního deníku Corriere dello Sport.

Neapol (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Hložek

Adam Hložek | Zdroj: Profimedia

Hložek je považován za jednoho z největších českých talentů posledních let a po konci sezony se očekává jeho přestup do špičkové evropské ligy. V Neapoli by mohl zaplnit uvolněný post po kapitánovi Lorenzu Insigneovi, který už je domluvený na přestupu do Toronta.

Manchester City potvrdil příchod útočníka Haalanda, Dortmundu za něj zaplatí 75 milionů euro

Číst článek

„Víme o zájmu Neapole a dalších evropských klubů. Adam je mentálně velmi silný, vše řeší s velkým klidem, ale pochopitelně cítí zájem velkých týmů,“ citoval Zbyňka Hložka server CalcioNapoli24.

Adam Hložek, který v červenci oslaví dvacetiny, debutoval v lize za Spartu už jako šestnáctiletý. Pyšnit se může několika ligovými rekordy. Je nejmladším střelcem gólu v historii (16 let a 7 měsíců), nejmladším střelcem hattricku a i nejmladším králem kanonýrů. Ve 129 soutěžních utkáních zaznamenal 39 branek a 36 asistencí.

V reprezentaci má bilanci 14 zápasů a jeden gól. Představil se i minulý rok na Euru a přispěl k postupu českého výběru do čtvrtfinále.

„Zhruba od jeho 12 let mi všichni říkali, že je to velký talent a brzy bude hrát na nejvyšší úrovni. Adam může hrát na pozici desítky, na hrotu i na křídle. Jeho velkým vzorem je Cristiano Ronaldo,“ charakterizoval Zbyněk Hložek svého syna.

Neapol s největší pravděpodobností obsadí v této sezoně italské ligy třetí místo, dvě kola před koncem má pětibodovou ztrátu na druhý Inter Milán a čtyřbodový náskok na Juventus. Účast v Lize mistrů mají svěřenci Luciana Spallettiho zajištěnou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme