Očekávaný transfer je skutečností. Fotbalista Černý si zahraje Bundesligu, přestupuje do Wolfsburgu

Český fotbalový reprezentant Václav Černý přestoupil z Twente Enschede do Wolfsburgu. S bundesligovým celkem podepsal pětadvacetiletý záložník čtyřletou smlouvu. Klub o tom informoval na svém webu. Podle transfermarkt.com zaplatil Wolfsburg za Černého osm milionů eur (téměř 190 milionů korun).

Wolsfburg (Aktualizováno: 13:34 23. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Václav Černý v dresu nizozemského Twente

Český reprezentant Václav Černý přestupuje z Twente do Wolfsburgu | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

„Nemůžu se dočkat, až to konečně začne. Bundesliga je jednou z nejlepších soutěží na světě. Vždycky jsem si ji chtěl zahrát a mám velkou radost, že budu oblékat dres Wolfsburgu,“ prohlásil Černý.

Příbramský odchovanec prožil životní sezonu, v 36 zápasech nizozemské ligy vstřelil 14 branek, k nimž přidal 13 asistencí. Twente pomohl k účasti ve 2. předkole Evropské konferenční ligy. Formu si přenesl i do reprezentace, které minulý týden pomohl dvěma góly k výhře 3:0 na Faerských ostrovech v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024 v Německu.

„Těší nás, že si Václav vybral Wolfsburg a naši cestu. Je to velmi nebezpečný hráč, který v Enschede působivým způsobem předvedl své kvality a ještě zdaleka není na konci svého vývoje. Jsme přesvědčeni, že ve Wolfsburgu udělá další krok v kariéře a bude důležitou posilou naší ofenzivy,“ řekl sportovní ředitel Sebastian Schindzielorz.

V uplynulém ročníku německé ligy obsadil Wolfsburg osmé místo. V jeho kádru je i další český záložník Lukáš Ambros.

Černý strávil celou dosavadní kariéru v Nizozemsku. Už v mládežnickém věku se vydal do Ajaxu, za který si i vinou vážného zranění kolena příliš nezahrál. V roce 2019 odešel do Utrechtu a rok nato se stěhoval do Twente, kde nejprve hostoval. Do klubu přestoupil v létě 2021.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme