‚Souček představoval obrovskou sílu, jejich nejlepší hráč.‘ Bohemians zaskočili oslabeného favorita

Neporazitelnost fotbalistů Slavie v této ligové sezoně skončila. Lídr tabulky nebodoval až v 21. kole, na úvod jarní části soutěže prohrál ve vršovickém derby na hřišti Bohemians 0:1. A na hře obhájců titulu se možná projevily i zimní odchody klíčových hráčů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Bohemians Patrik Le Giang zdraví diváky po vítězství v derby nad Slavií

Brankář Bohemians Patrik Le Giang zdraví diváky po vítězství v derby nad Slavií | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

V Ďolíčku se slavilo, Bohemians porazili Slavii po dlouhých letech. Navíc v sezoně, ve které zatím dominovala. V samotném úvodu jarní části soutěže ale její výkon zůstal daleko za možnostmi, které má vedoucí tým ligy. A víru Bohemians, že můžou uspět, posilovala před zápasem i jedna událost ze zimy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vršovické derby přineslo hned na úvod jara překvapivý výsledek. Více v příspěvku Mirka Vasiće

„Věděli jsme, že Slavia je oslabená po odchodu Tomáše Součka, který byl podle mě jejich nejlepší hráč,“ řekl Radiožurnálu po utkání Patrik Le Giang. Slova brankáře Klokanů potvrzuje i kouč Luděk Klusáček. „Odešli samozřejmě i Škoda s Hušbauerem, ale Souček představoval obrovskou sílu, dával jejich výkonu hrozně moc.“

Z jejich výpovědí je jasné, jaký respekt si v Česku vydobyl Tomáš Souček. Teď už je ale v londýnském West Hamu a Slavia si musí poradit bez něj.

„Tomáš byl kapitán a vůdčí osobnost týmu, to víme. Ale prostě tady není,“ koncentruje se na přítomnost a současný kádr slávistický trenér Jindřich Trpišovský. Na Součkově postu defenzivního záložníka tentokrát nastoupil Lukáš Provod.

„První jarní kolo je vždycky specifické. Během pauzy odešlo několik hráčů, o čemž se hodně mluvilo. Myslím si, že si to bude postupně sedat, vyvarujeme se chyb a zase začneme vyhrávat,“ věří třiadvacetiletý záložník, že Slavia naváže na výkony z podzimu. A pořád může být v klidu, vždyť vede ligu o třináct bodů.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme