Fotbalisté Českých Budějovic porazili v dohrávce poháru Chrudim, výhru řídil dvěma góly Suchan

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v dohrávce 3. kola domácího poháru druholigovou Chrudim 2:0 a v MOL Cupu postoupili do osmifinále. Oba góly za favorita z nejvyšší soutěže vstřelil Jan Suchan. V dalším kole Dynamo přivítá prvoligový Jablonec.

České Budějovice (Aktualizováno: 19:57 10. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(vlevo) Jan Suchan

(vlevo) Jan Suchan | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Trenéři Jihočechů dali v dohrávce v reprezentační pauze šanci také několika hráčům širšího kádru. Dynamo i tak většinu času dominovalo. Ve 12. minutě Vojtěch Hora přihrál Suchanovi a ten levačkou uklidil míč k tyči.

Fotbalisté Slavie se v poháru představí v Hradci, Sparta může hrát v Ďolíčku

Číst článek

Poté trefil Hellebrand tyč a domácí neproměnili několik dalších šancí. Desátý tým druhé ligy přidal a v 84. minutě mohl srovnat, gólman Šípoš ale s pomocí brankové konstrukce zasáhl. Za další dvě minuty povedenou ranou na druhé straně definitivně rozhodl Suchan.

Jihočeši doplnili jedenáctku již jistých osmifinalistů pohárů. V aktuální reprezentační přestávce jsou na programu zbylé čtyři dohrávky 3. kola, tři ve středu a jedna ve čtvrtek.

V této sezoně zatím z MOL Cupu vypadly čtyři prvoligové celky - Pardubice, vítěz předminulého ročníku Slovácko, Teplice a nováček nejvyšší soutěže Karviná. Úředním hracím termínem osmifinále je středa 1. listopadu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme