Ve Španělsku přerušili fotbalový zápas mezi Getafe a Sevillou, domácí fanoušci rasisticky uráželi hráče

Sobotní zápas španělské fotbalové ligy mezi Getafe a Sevillou poznamenaly rasistické útoky domácích fanoušků na Marcose Acuňu, kvůli nimž rozhodčí duel na několik minut přerušil. Na rasově motivované urážky z publika si po utkání stěžoval i trenér Sevilly Quique Sánchez Flores, jenž v minulosti v Getafe několikrát působil.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sobotní zápas španělské fotbalové ligy mezi Getafe a Sevillou poznamenaly rasistické útoky domácích fanoušků na Marcose Acuňu

Sobotní zápas španělské fotbalové ligy mezi Getafe a Sevillou poznamenaly rasistické útoky domácích fanoušků na Marcose Acuňu | Zdroj: Reuters

Rozhodčí zápas přerušil v 68. minutě a znovu ho zahájil až poté, co hlasatel na stadionu fanoušky vyzval, aby se zdrželi rasistických a xenofobních urážek. Podle zápisu o utkání pokřikovali na argentinského mistra světa mimo jiné, že je opice.

Trenér fotbalové Dukly Rada se na lavičku nevrátí osm měsíců. Dostal trest za rasistickou urážku

Číst článek

O jiných incidentech se sudí nezmínil. Sánchez Flores si ale postěžoval, že se stal terčem urážek kvůli svému romskému původu.

Sevilla, která v Getafe zvítězila 1:0, rasistické chování domácích fanoušků odsoudila. Přerušení zápasu a napomenutí diváků schválil také kouč Getafe José Bordalás.

Podporu na sociální síti X vyjádřil i brazilský fotbalista Vinícius Júnior, který je v dresu Realu Madrid terčem rasistických urážek opakovaně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme