Schalke odstraní z dresů logo Gazpromu. Rusko kvůli invazi nejspíš přijde o finále Ligy mistrů

Německý fotbalový klub Schalke 04 reaguje na vpád ruských vojsk na Ukrajinu a ze svých dresů odstraní logo jednoho z hlavních sponzorů a největšího exportéra zemního plynu na světě – společnost Gazprom. Hráči druholigového německého týmu tak budou na hrudi nosit nápis Schalke 04. Rusko by mělo podle zahraničních médií nejspíš přijít o pořadatelství finále Ligy mistrů, které bylo přiděleno Petrohradu.

Gelsenkirchen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový klub Schalke 04 má za jednoho z hlavních sponzorů největšího exportéra zemního plynu na světě - společnost Gazprom

Fotbalový klub Schalke 04 má za jednoho z hlavních sponzorů největšího exportéra zemního plynu na světě - společnost Gazprom | Zdroj: Reuters

Schalke, které je aktuálně ve druhé německé lize na 5. příčce, na oficiálních stránkách uvedlo, že z dresů klubu zmizí nápis Gazprom a nahradí ho celým názvem klubu – tedy Schalke 04.

ℹ️ Following recent developments, FC Schalke 04 have decided to remove the logo of main sponsor GAZPROM from the club's shirts. It will be replaced by lettering reading ‘Schalke 04’ instead.

#S04

14:46 – 24. 02. 2022

7065 55089

Fotbalový gigant, v jehož dresu v minulosti zářil například brankář Jens Lehmann nebo španělsý ostrostřelec Raúl Gonzáles, tak jako jeden z prvních sportovních klubů reaguje na ruskou invazi na Ukrajině.

Finále Ligy mistrů

V pátek by při tom Rusko mohlo pocítit ve sportovním světě silnější dopad válečného počínání, protože Evropská fotbalová asociace UEFA v čele s jejím předsedou Aleksandrem Čeferinem svolala mimořádné zasedání výkonného výboru.

Tam se má zhodnotit aktuální situace a „přijmout všechna nezbytná rozhodnutí“, což by mohlo mít podle zahraničních médií za následek odebrání pořadatelství finále Ligy mistrů z ruského Petrohradu.

Following the evolution of the situation between Russia and Ukraine, the UEFA president has called an extraordinary meeting of the Executive Committee for 10:00 CET on Friday 25 February, in order to evaluate the situation and take all necessary decisions.

12:12 – 24. 02. 2022

4426 31319

Ukrajina už nehraje

Ukrajinská fotbalová federace přerušila nejvyšší fotbalovou soutěž v zemi. Ta měla pokračovat po zimní přestávce na konci tohoto týdne. Po 18 kolech vede Šachtar Doněck, který má dvoubodový náskok před úřadujícími šampiony z Dynama Kyjev.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme