‚V takové atmosféře jsem v životě nehrál.‘ Fotbalisté Slavie byli nadšení z fanoušků, kouče výkon nenadchl

Fotbalisté Slavie se chtěli pozitivně naladit na novou sezonu, ale v posledním přípravném zápase se proti třetiligovému Dynamu Drážďany hodně trápili. Nakonec uhráli remízu 1:1 a větší radost než z předvedeného výkonu mohli mít spíš ze skvělé atmosféry, kterou v Edenu vytvořili jak domácí, tak hostující fanoušci.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie Praha v přípravě remizovali s Dynamem Drážďany

Fotbalisté Slavie Praha v přípravě remizovali s Dynamem Drážďany | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Skoro pět tisíc německých fanoušků přijelo do Prahy podpořit fotbalové Dynamo Drážďany. Přestože to je až třetiligový tým, tak se Slavií dokázal uhrát remízu 1:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak fotbalisté Slavie hodnotili přípravné utkání proti Dynamu Drážďany

„V takové atmosféře jsem v životě nehrál a bylo to naprosto fantastické být na hřišti, užíval jsem si každou minutu. Chtěl bych ještě jednou poděkovat všem, co se toho účastnili. Dobrá prověrka na poslední zápas před ligou,“ říkal po generálce slávistický obránce Tomáš Vlček, který se svými spoluhráči v 88. minutě po rohu nepokryl hlavičkujícího útočníka Šeflera.

Zatímco téměř pět tisíc německých fanoušků ještě slavilo Šeflerův gól, tak Slavia ihned po rozehrávce vyrovnala zásluhou Ivana Schranze. Toho za obranou geniálním pasem našel právě Tomáš Vlček.

„Já jsem se otočil, viděl jsem, že jsem sám a Šranci tam nabíhá, tak jsem mu to dal za obranu. Jsem hrozně rád, že to vyšlo, protože jsme dostali ze standardky góla a za minutu jsme dokázali srovnat.“

Trenér nebyl spokojen

Ani rychlé vyrovnání nemohlo zakrýt fakt, že se Slavia s třetiligovým soupeřem trápila. Hlavně základní sestavě, která s výjimkou brankáře Koláře odehrála hodinu hry, se moc nedařilo. Viděl to i trenér Jindřich Trpišovský.

„Určitě nejslabší výkon od nás, nefungovalo nám moc pressing, soupeř měl spoustu prostoru a stálo nás to hrozně sil. Šance, které jsme měli, tak jsme neproměnili a nedokázali si vytvořit souvislejší tlak.“

Na zlepšení mají Trpišovského svěřenci ještě necelý týden. Novou ligovou sezonu zahájí už v sobotu opět doma v Edenu proti Hradci Králové.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme