‚Byl bych spokojený, kdybychom neměli starosti se záchranou.‘ Vyšehrad čeká podruhé druhá liga

Jedním z nováčků ve druhé fotbalové lize je Vyšehrad. Kvůli nevyhovujícímu stadionu ale bude hrát své zápasy na Strahově. Slavoj si druhou nejvyšší soutěž vyzkouší podruhé v historii a lidé nejen v jeho vedení věří, že tentokrát hned zase nesestoupí. I proto se Vyšehrad už v polovině loňské sezony plně profesionalizoval.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedním z nováčků ve druhé fotbalové lize je Vyšehrad

Jedním z nováčků ve druhé fotbalové lize je Vyšehrad | Foto: Radek Kalhous / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Do podvědomí lidí se oddíl Slavoj Vyšehrad dostal hlavně zásluhou stejnojmenného seriálu čerpajícího inspiraci z fotbalového prostředí. Teď bude mít podruhé v historii možnost zviditelnit se i díky účasti ve druhé nejvyšší domácí soutěži.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový Slavoj Vyšehrad se chce ve své nováčkovské sezoně druhé fotbalové ligy pohybovat aspoň v klidném středu tabulky. Více si poslechněte v reportáži Jakuba Kanty

„Byl bych hrozně spokojený, kdybychom neměli starosti se záchranou,“ doufá majitel Jaroslav Klíma.

Trenér vyšehradského Slavoje Roman Veselý k postupu do národní ligy pro Radiožurnál dodal: „Vyšehrad ušel nějaký kus cesty. Tohle bereme jako velký úspěch a další krok k posunu. Věříme, že Vyšehrad se stane stálým týmem druhé ligy.“

Kouč Roman Veselý je v klubu rok a byl tak už také u toho, když se Vyšehrad z výkonnostní úrovně, nebo chcete-li poloprofesionální, přesunul definitivně mezi profesionály a podle něj tomu odpovídalo i velké množství změn v kádru před touhle sezonou.

„Přechod do profesionálního fotbalu je těžký pro mužstvo a hráči, kteří měli naplno zaměstnání, se nemůžou věnovat fotbalu. Takže museli přijít hráči z ligových klubů, které máme zapůjčené, abychom mohli pracovat profesionálně a byli konkurence schopní ostatním týmům,“ popsal Veselý.

Zápasy na Strahově

To předseda představenstva Jaroslav Klíma Slavoj vlastní už 20 let. „Od ledna jsme trénovali dvoufázově. Myslím si, že tady máme nastavené druholigové podmínky pro všechny hráče. Budeme mít nové zázemí s regenerací, se vším,“ ukazuje Klíma na novou budovu přiléhající k hřišti nedaleko baziliky Petra a Pavla na Vyšehradě nebo třeba Nuselského mostu.

Menší rozpočet, mladší kádr, konec rodinného klubu. Fotbalová Dukla se chce vrátit do první ligy

Číst článek

Tenhle stadion s umělým povrchem ale nesplňuje všechny potřebné podmínky, a proto klub bude muset hrát stejně jako loni zápasy na Strahově, protože ani tréninkové plochy v Krči neodpovídají standardům.

„Za mě je to tak, že ve druhé lize bychom, myslím si, měli mít vyšší návštěvu na Strahově v druhé lize, než kdybychom hráli třetí ligu na Vyšehradě,“ dodal prezident fotbalového Vyšehradu.

Jednoznačně nejznámější hráč z jeho klubu Ondřej Švejdík doplňuje: „Strahov mám rád. Dokonce i prázdné tribuny z mého pohledu k tomu patří. Málokdy jsem zažil, že tam bylo plno. Osobně za svou kariéru jsem tam hrál tolikrát, že už mi to přijde, že je to můj domácí stadion.“

Tak třeba tam bude Slavoj Vyšehrad i díky bývalému hráči Sparty, Liberce nebo Žižkova úspěšnější než třeba Olympia Praha.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme