Fotbalisté Sparty remizovali v Moskvě

Sparťanská neporazitelnost neskončila ani v Moskvě. V pátém utkání Ligy mistrů český tým remizoval se Spartakem 2:2. Skončila tak velká série brankáře Petra Čecha, který inkasoval poprvé po 20 hodinách a 20 minutách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Už v páté minutě Baranov obešel Labanta a po jeho přihrávce už Robson jen doklepl míč z malého vápna do sítě. Brankář Čech inkasoval poprvé po 20 hodinách a 20 minutách, klubová série neprůstřelnosti Sparty se zastavila na čísle 1040 minut.

Hosté začali připomínat nebezpečný tým z úvodu Ligy mistrů až po čtvrthodině, kdy Holub vybojoval první roh. V 29. minutě se už tento útočník odvděčil za trenérovu důvěru. Po Haškově bombě totiž Levyckij jen vyrazil před Holuba a ten zblízka poslal míč pod břevno.

Moskevský klub však okamžitě zvýšil tempo a připravoval si další šance. Při Titovově dělovce ještě sparťanskou branku uhájil Čech, ale v 34. minutě využil Besčastnych Jarošíkova zaváhání na hranici šestnáctky a z úhlu prostřelil devatenáctiletého brankáře podruhé.

Dvakrát po přestávce domácí znovu zahrozili, a tak se trenér Hřebík odhodlal k první změně a do hry poslal Zelenku. Ten nebyl na hřišti ještě ani dvě minuty a po třech kličkách poslal podobně jako v sobotu s Ostravou míč Jarošíkovi, který udělal tři kroky a málem přerazil břevno.

Zelenka se okamžitě ujal režisérské taktovky, jeho příchodem se zvedl i výkon Jarošíka a Sparta začala aktivní hrou častěji ohrožovat domácí branku. Domácí se už v závěru spokojili s bráněním jednobrankové výhry a vyráželi jen k rychlým protiútokům. A trest za jejich pasívní hru přišel při posledním rohu v třetí minutě nastaveného času. Nejdříve brankář Čech střílel jen do hradby domácích těl, ale pak se v závaru míč dostal k Babničovi a ten hlavou vyrovnal.

Spartak Moskva - Sparta Praha 2:2 (2:1) Branky: 5. Robson, 34. Besčastnych - 29. Holub, 90. Babnič. Rozhodčí: Barber - Babski, Tingey (všichni Anglie). ŽK: Ananko. Diváci: 5000. Spartak Moskva: Levyckij - Ananko - Parfijonov, Kovtun, Kebe - Baranov, Bulatov, Titov, Cychmejstruk (46. Mitreski) - Besčastnych, Robson. Sparta Praha: Čech - Grygera, Hübschman, Novotný, Labant - Sionko (83. Slončík), Jarošík, Hašek, Michalík (73. Babnič) - Kincl, Holub (58. Zelenka).

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme