Fotbalisté z Toga vstoupili do stávky, tým opustil trenér

Anarchie vládne v táboře jednoho z účastníků mistrovství světa Toga. Ještě před prvním zápasem Afričanů na šampionátu rezignoval německý kouč týmu Otto Pfister. Reagoval tak na neshody kolem prémií pro mužstvo. Reprezentanti Toga dokonce vstoupili do stávky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Toga

Hráči Toga | Foto: AFP

"Hráči jsou rozzlobení, demotivovaní a tři dny netrénovali - to máme na mistrovství dosáhnout úspěchu?," řekl osmašedesátiletý německý kouč deníku Tagesspiegel.

Togo patří k nejchudším africkým státům. Jeho reprezentanti přesto trvají na prémii 155 tisíc eur za účast na šampionátu plus bonusech za případná vítězství i remízy. Fotbalový svaz Toga přitom už v únoru při angažování Pfistera tvrdil, že otázka prémií je vyřešena.

Teď ale hráčům odmítá za postup do Německa zaplatit. Kouč má pro stávku svých, teď už bývalých svěřenců, plné pochopení a kritizuje neprofesionální přístup funkcionářů. Také samotní hráči jsou z vývoje nešťastní a podle vlastních slov by návrat Otto Pfistera kdykoli uvítali.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme