Hamilton v kvalifikaci havaroval

Vedoucí závodník seriálu mistrovství světa formule jedna Lewis Hamilton měl v dnešní kvalifikaci těžkou nehodu, když v rychlosti kolem dvou set kilometrů za hodinu čelně narazil do bariéry. Monopost britského pilota stáje Mclaren se stal neovladatelným po defektu pravé přední pneumatiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vůz Lewise Hamiltona

vůz Lewise Hamiltona | Zdroj: ČTK

Podle nejnovějších zpráv by Hamilton měl být v pořádku. O jeho startu v závodě se však rozhodne až během neděle.

Nejrychlejší čas zajel finský pilot stáje Ferrari Kimi Räikkönen, jenž tak bude v neděli z pole position útočit na třetí vítězství za sebou. Z první řady spolu s ním vyrazí obhájce titulu Fernando Alonso ze Španělska, který dnes byl po Hamiltonově nehodě nejlepším závodníkem mclarenu. Třetí skončil Brazilec Felipe Massa na ferrari, který měl na paži i na helmě černé pásky jako vzpomínku na oběti úterní nehody letadla v Sao Paulu, při níž zahynuly asi dvě stovky lidí.

Výsledky - kvalifikace: 1. Räikkönen (Fin./Ferrari) 1:31,450, 2. Alonso (Šp./McLaren) 1:31,741, 3. Massa (Braz./Ferrari) 1:31,778, 4. Heidfeld (Něm./BMW) 1:31,840, 5. Kubica (Pol./BMW) 1:32,123, 6. Webber (Austr./Red-Bull) 1:32,476.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme