VIDEO: V zápase Bulharek s Rumunkami padlo 554 trestných minut. Do bitky se zapojilo 19 hokejistek

V Bramptonu v Kanadě probíhá hokejové mistrovství světa žen, ale pořádně živo je i v šampionátech nižších divizí. V ženské divizi III A se v zápase o čtvrté místo do sebe v hromadné rvačce pustily skoro celé týmy Bulharska a Rumunska. Nakonec padlo 554 trestných minut, což překonalo i dosavadní rekord zámořské NHL. Skupinovou fázi divize vyhrály hráčky Hongkongu.

Brašov (Rumunsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká bitka se odehrála za již rozhodnutého stavu, kdy Rumunsko vedlo 10:2. Došlo k ní po jednom ze soubojů u mantinelu a nervozita se přenesla na všechny hráčky na ledě, včetně brankářek. V čase, kdy měla zaznít závěrečná siréna, se na ledě rozpoutala hromadná šarvátka.

Potrestáno bylo celkem 19 hráček. Rozhodčí udělili Rumunkám 265 trestných minut, Bulharkám 289. Rumunsko v tabulce obsadilo 4. místo, Bulharsko skončilo na 5. místě. Skupinu vyhrál Honkong před Ukrajinou a Litvou.

Rekord NHL za nejvíce trestných minut patří týmům Philadelphie a Ottawy, které jich 5. března 2004 získaly 419. Tresty za bitkařské souboje jsou přísnější v případě, že se hraje podle pravidel IIHF.

rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme