Hokejisté Pardubic ve šlágru kola porazili mistry z Třince vysoko 5:1. Kometa deklasovala Liberec

Hokejisté Pardubic ovládli šlágr 25. kola Tipsport extraligy a na ledě mistrovského Třince vyhráli jednoznačně 5:1. Lídr tabulky vedl už ve 27. minutě o pět branek, obránce Peter Čerešňák se na vítězství Dynama podílel gólem a dvěma asistencemi. Obhájce titulu vyšel v extralize naprázdno poprvé od 1. října, poté získal alespoň bod v 16 zápasech za sebou.

Praha (Aktualizováno: 20:58 3. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pardubic slaví gól do sítě Třince ve 25. kole extraligy

Hokejisté Pardubic slaví gól do sítě Třince ve 25. kole extraligy | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Zaváhání Třince využila Sparta, který vyhrála v Karlových Varech 3:0 a upevnila si druhé místo. Pražané mají na třetí Oceláře náskok pěti bodů, odehráli ale o utkání více. Na výhře Sparty, která soupeři oplatila porážku z prvního vzájemného souboje v sezoně v O2 areně, se druhým čistým kontem v ročníku podílel brankář Jakub Kovář. Dvě branky vstřelil Miroslav Forman.

Stejně jako Slezané prohrál i čtvrtý Litvínov, který si v Ostravě připsal čtvrtou porážku za sebou. Vítkovice vyhrály 6:2, po sedmi porážkách opět naplno bodovaly a posunuly se na dvanácté místo v tabulce. Dvě branky vstřelili Roberts Bukarts a Marcel Barinka, tři body nasbíral host z prvoligové Třebíče Martin Dočekal.

Vydařené utkání odehrálo i Brno, které zvítězilo v Liberci 6:1. Kometa vyhrála pátý z posledních šesti zápasů a posunula se v tabulce před svého nedělního soupeře na šesté místo. Bílí Tygři se i nadále trápí, utrpěli čtvrtou porážku z pěti zápasů. Hattrickem se stejně jako v prvním vzájemném utkání v sezoně blýskl americký útočník Steve Moses.

Šest branek, nejvíce v sezoně, nastříleli i hráči Českých Budějovic, které porazily Kladno 6:3. Motor doma vyhrál popáté za sebou a posunul se na sedmé místo. Dvěma góly a asistencí se na vítězství podílel Milan Gulaš, čtyři kanadské body nasbíral Brant Harris. Rytíři venku neuspěli počtvrté za sebou a klesli na předposlední místo.

Poslední je i nadále Mladá Boleslav, která doma prohrála s Olomoucí 2:4. Hanáci rozhodli třemi góly ve druhé třetině, pod které se asistencemi podepsal Jakub Navrátil. Olomouc vyhrála páté z posledních šesti utkání a posunula se v tabulce na deváté místo.

Plzeň zvítězila na ledě Hradce Králové 2:1 po samostatných nájezdech a přehrála Mountfield i podruhé v sezoně. Východočeši sice dokázali zareagovat na vedoucí gól Tima Söderlunda, švédský útočník však rozhodl vítězství Plzně v samostatných nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme