Hokejisté Sparty deklasovali v extraligovém šlágru Plzeň. Třinec uspěl v Brně a navýšil náskok v čele

Hokejisté Sparty zvítězili v duelu 27. kola na ledě Plzně 6:2 a ve čtvrtém vystoupení po sobě neztratili ani bod. Třinec si poradil s Brnem 3:1 a navýšil náskok v čele tabulky na šest bodů. Vítkovice utnuly výhrou 6:2 s Litvínovem sérii proher, pod koučem Milošem Holaněm poprvé zvítězily. Pardubice uspěly 2:1 v Liberci, Karlovy Vary podlehly doma Mladé Boleslavi 1:2 po nájezdech. Olomouc přehrála Zlín 4:1 a Hradec Králové 5:3 České Budějovice.

Praha (Aktualizováno: 21:08 13. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rousek ze Sparty slaví třetí branku. Vlevo brankář Plzně Dominik Frodl

Lukáš Rousek ze Sparty slaví třetí branku. Vlevo brankář Plzně Dominik Frodl | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Dobře bruslícím sparťanům vyšel vstup do utkání a již ve čtvrté minutě doklepnul do sítě zblokovanou střelu Sobotky z otočky Horák. Další pokusy postrádaly přesnost a v deváté minutě udeřilo na druhé straně, když po Vráblíkově nahození vyrovnal šikovnou tečí na 1:1 Kodýtek.

Vzestup hokejistů Litvínova pokračuje, vítěznou šňůru protáhli při extraligové dohrávce ve Zlíně

Číst článek

Rychle odpovědět mohl Dvořáček, nikým nekrytý však nedokázal zblízka přehodit pravý beton gólmana Frodla. Ve 13. minutě se už hosté radovali, když vyloučení Roba potrestal přesnou ranou z pravého kruhu Říčka. Poté se směrem dopředu začali tlačit domácí, největší šanci Eberleho ale zlikvidoval gólman Machovský a přesilovka se Indiánům nepovedla.

Po pauze hosté spoléhali na dobrou defenzivu a opticky aktivnější domácí si nevypracovali žádnou gólovou příležitost. Naopak po polovině utkání poslal Polášek dlouho přihrávku na rozjetého Rouska a ten tváří v tvář prostřelil Frodla.

Vzápětí Machovský chytil bombu Suchého, ale ve 34. minutě při vyloučení Piskáčka snížil na 2:3 ranou z voleje od modré čáry Čerešňák. Hra se následně otevřela. Sobotka po rychlém brejku z mezikruží nemířil přesně a před koncem druhé třetiny zblízka neuspěl Suchý.

Klid Pražanům zajistila ve 42. minutě akce Tomáška, po jehož přihrávce se trefil na 4:2 z pravého kruhu Buchtele. Indiány srážela nedisciplinovanost. Hosté sice nejprve nevyužili minutovou dvojnásobnou početní výhodu, v 53. minutě už ale trest Čerešňáka potrestal po krásné kombinaci mezi Poláškem a Sobotkou z prostoru mezi kruhy kapitán Řepík.

Rozjetí hosté nakonec zvítězili vysoko 6:2, když se v 58. minutě prosadil po individuálním průniku ještě Pech.

Třinec potvrdil roli favorita

Kometa se po jednozápasovém experimentu vrátila k dřívějšímu složení prvních dvou formací, nicméně v úvodu utkání hrály prim obrany obou celků, které umožnily jen sporadická zakončení s náznakem šance. Na straně domácích ji měl Klepiš a Plášek, u hostů zase Vrána a na konci třetiny Kundrátek, ale brankáři byli na svém místě.

Českým Budějovicím zhořkla výhra nad lídrem z Třince, kvůli přítomnosti diváků dostaly pokutu

Číst článek

Opatrnou hru s řadou osobních soubojů narušil nápor Slezanů v úvodu druhé třetiny a první branka duelu. Zpoza branky našel Ondřej Kovařčík volného Miloše Romana, který otevřel skóre. Třinec pak nevyužil jen psychickou výhodu, ale i svoji první přesilovku, kdy za 26 vteřin početní výhody mířil tvrdě přesně Hrňa.

Kometa odpověděla za 40 vteřin z hole Vincoura, který propasíroval puk mezi betony Štěpánka. Brno se tak vrátilo do hry, šanci na vyrovnání měl Mueller, ale podruhé za sebou skulinku mezi nohama třineckého gólmana nenašel.

Jenže Třinec v dalším průběhu dokázal svoji herní pohodu a sílu v přesilovkách. Pouhých pět vteřin mu stačilo k tomu, aby Vrána dal třetí gól při vyloučení Hájka.

Brňanům nešla ve třetím dějství upřít snaha o korekci výsledku, ale jejich optická převaha byla degradována minimem střel a nedůrazným zakončením. Nepomohla jim ani přesilovka v závěru, ani 46 vteřin trvající power play. Třinec zaslouženou výhru bez problémů uhájil.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 9. Kodýtek (Vráblík, P. Straka), 34. Čerešňák (Kracík, Gulaš) - 4. R. Horák (Sobotka, Řepík), 13. Říčka (Rousek, Košťálek), 32. Rousek (Polášek, Tomášek), 42. Buchtele (Tomášek), 53. Řepík (Sobotka, Polášek), 58. Pech (Zikmund). Rozhodčí: Šír, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Černoch (Pulpán) - 31. Šidlík (Alderson), rozhodující sam. nájezd Flynn. Rozhodčí: Lacina, Veselý - Ganger, Klouček. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Bez diváků.

HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 6:2 (2:1, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Dočekal (Mallet, Werbik), 16. M. Kalus (J. Mikyska), 22. Dej (Marosz, Kubeš), 26. Lakatoš (Marosz), 34. Werbik (Mallet), 39. Mallet (J. Mikyska, M. Kalus) - 11. Irving (V. Hübl, Pospíšil), 22. Pospíšil (Válek, Ščotka). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Rampír, Špringl. Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. Bez diváků.

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 43. P. Jelínek (Šmíd, Kváča) - 36. Camara (Paulovič, R. Kousal), 53. Svačina (J. Mikuš). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Bez diváků.

Madeta Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové 3:5 (0:4, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. M. Forman, 37. Jonák, 44. Z. Doležal - 1. Šalda (Smoleňák, J. Sklenář), 4. Smoleňák (Koukal, Hronek), 8. Smoleňák (Orsava, Šalda), 10. Perret (Kevin Klíma, Hronek), 60. Lev. Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Pešek, Malý. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Bez diváků.

PSG Berani Zlín - HC Olomouc 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 48. Okál (Vopelka, Ferenc) - 25. J. Káňa II (Nahodil, Valský), 26. Bambula (J. Knotek, Ondrušek), 46. J. Knotek (J. Káňa II, Ondrušek), 49. J. Káňa II (Kolouch, Valenta). Rozhodčí: Hodek, Pilný - Hynek, Kajínek. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Bez diváků.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Vincour (Klepiš, Pyrochta) - 22. Miloš Roman (O. Kovařčík, Jaroměřský), 24. Hrňa (Martin Růžička, Gernát), 33. P. Vrána (Hrňa, Gernát). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Bryška, Axman. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme