Pastrňák v NHL počtvrté skóroval a pomohl Bostonu k výhře, dva body Vrány na triumf St. Louis nestačily

David Pastrňák čtvrtým gólem v sezoně NHL pomohl Bostonu k výhře 3:1 nad San Jose. Jedinou branku hokejistů Sharks připravil Tomáš Hertl. První dvoubodový zápas v ročníku odehrál Jakub Vrána, jeho gól a asistence ale neodvrátily prohru St. Louis s Arizonou 2:6. Gólovou nahrávku zaznamenal také obránce Filip Hronek, jehož Vancouver podlehl Tampě Bay 3:4.

New York (Aktualizováno: 9:09 20. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník David Pastrňák slaví gól do sítě San Jose

Český útočník David Pastrňák slaví gól do sítě San Jose | Foto: USA Today Sports, Stan Szeto | Zdroj: Reuters

Ve čtvrtečním programu nastoupili také dva čeští brankáři. Daniel Vladař 24 zákroky pomohl Calgary k vítězství nad Buffalem a Petr Mrázek proti Coloradu zlikvidoval 37 pokusů, prohru Chicaga 0:4 ale neodvrátil.

Boston navazuje na skvělou základní část z minulé sezony. Bruins vyhráli i potřetí a spolu s Vegas a Coloradem jsou jedinými stoprocentními celky. Proti San Jose rozhodli v první třetině, v níž odskočili na 2:0.

Ve druhé třetině přidal třetí branku Pastrňák. Český kanonýr dal ve 37. minutě jeden ze svých šťastnějších gólů. V situaci dva na tři se snažil natlačit do střelecké pozice před bránícího Marca-Edouarda Vlasice, puk mu ale sjel z hokejky a k překvapení všech doklouzal až za brankovou čáru.

Hertl vyslal do úniku Anthonyho Duclaira, který i s přispěním bránícího Hampuse Lindholma snížil na 1:3. Bruins si závěr pohlídali a celkově vyhráli jedenáctý zápas v základní části za sebou.

Vrána proti Arizoně odehrál vydařený zápas. V součtu s minulou sezonou se po deseti duelech dočkal dvoubodového večera. Do statistik se poprvé zapsal ve 28. minutě, kdy u pravého mantinelu sebral odražený puk, vybruslil si do ideální pozice na ose hřiště a střelou na vyrážečku gólmana Connora Ingrama snížil na 1:2.

„Na modré čáře odvedl výbornou práci Marco Scandella. Zachytil vyhození, puk se odrazil ke mně a já kolem sebe nikoho neměl. Hned jsem věděl, že zkusím vystřelit a doufal jsem, že to trefím,“ řekl Vrána.

Blues však z kontaktního gólu nic nevytěžili. Jen 42 sekund po Vránově trefě odpověděl Michael Carcone a vrátil Coyotes dvougólový náskok. Arizona zásluhou Nicka Schmaltze ještě ve druhé třetině zvýšila na 4:1 a v úvodu třetího dějství přidal pátou branku hostů Jason Zucker.

Ve 44. minutě Vrána zatáhl puk do útočného pásma, dostal se přes dvojici bránících hráčů Arizony a vyzval ke skórování Samuela Blaise. Hokejisté St. Louis však podlehli 2:6. Prohráli druhý z úvodních tří duelů, Arizona má po čtyřech zápasech bilanci 2-2.

„Hráli jsme příliš pomalu. Soupeř nás předčil téměř ve všem. Nezbývá nám nic jiného, než se podívat na video, zanalyzovat to a jít dál. Je teprve začátek sezony,“ uvedl Vrána.

Hokejisté Vancouveru nestačili na Tampu Bay. Po skvělém vstupu do druhé třetiny přitom vedli 2:1, domácí ale průběh třemi góly otočili. Necelé dvě minuty před koncem po Hronkově střele od modré snížil na 3:4 J. T. Miller.

Pátý bod v pátém zápase zaznamenal útočník Caroliny Martin Nečas. Druhý nejproduktivnější Čech dosavadního průběhu ligy asistoval u čtvrté branky v zápase proti Seattlu. Kraken však doma vyhráli 7:4 a slaví poprvé v sezoně. Třemi body za gól a dvě asistence se pod výhru podepsali Oliver Bjorkstrand a Vince Dunn.

Vladař při prvním startu v sezoně pomohl Calgary k výhře 4:3 na ledě Buffala. Flames s přispěním 24 zásahů českého gólmana vyhráli podruhé a s pěti body se drží v elitní pětce Západní konference.

Svůj první start v NHL ozdobil gólem druhý hráč červnového draftu Švéd Leo Carlsson. V úvodu třetí třetiny zápasu s Dallasem srovnal na 2:2, Anaheim ale nebodoval. Vítěznou branku Stars vstřelil obránce Miro Heiskanen, který zápas zakončil s bilancí 1+2.

Výborný vstup do ročníku potvrdili hokejisté Vegas. Úřadující šampioni porazili Winnipeg 5:3 a uspěli i popáté. Výhru Golden Knights třemi asistencemi řídil obránce Shea Theodore.

Naopak Edmonton ze čtyř pokusů získal jen dva body (za výhru nad Nashvillem). Ve čtvrtek tým kolem Connora McDavida podlehl Philadelphii 1:4 a propadl se na 15. místo Západní konference.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme