Brankář Bartošák skončil v Třinci a přerušil sportovní kariéru. Problémy řešil alkoholem, podstoupí léčbu

V posledních dnech se spekulovalo o potížích gólmana Třince Patrika Bartošáka. Oceláři na svých stránkách v pátek oznámili, že se šestadvacetiletých brankářem ukončili spolupráci kvůli porušení životosprávy a povinností profesionálního sportovce. Sám Bartošák v oficiálním prohlášení uvedl, že se dostal do osobních problémů, které řešil v kombinaci s alkoholem. Z tohoto důvodu přerušuje sportovní kariéru a podstoupí léčbu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Bartošák v akci během utkání s Ruskem.

Patrik Bartošák v dresu národního týmu na mistrovství světa v Bratislavě. | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

„Patrik se nám za svou chybu omluvil a svého prohřešku lituje. Nicméně my jsme profesionálním sportovním klubem a takové chování vyžadujeme také od všech našich hráčů. A pro udržení dobré atmosféry v týmu a pravidel v kabině musíme měřit všem stejným metrem,“ vysvětlil na klubovém webu sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

Za každý zákrok deset korun. Brankář Hrubec vymyslel charitativní projekt na podporu parahokejistů

Číst článek

Patrik Bartošák tak po přestupu do Třince z konkurenčních Vítkovic odehrál za Oceláře 11 extraligových zápasů, ve kterých udržel dvě čistá konta.

Nyní se kvůli svým potížím rozhodl přerušit sportovní kariéru. „V poslední době bojuji s psychickým onemocněním, které jsem bohužel řešil v kombinaci s alkoholem. Svoji situaci si uvědomuji, vyhledal jsem odborníky a podstoupím léčení,“ uvedl v oficiálním prohlášení.

Šestadvacetiletý brankář dále poděkoval vedení Ocelářů za podporu a požádal o pochopení. „Prožívám velmi složité období, rád bych se všem omluvil. Pevně věřím, že všechno překonám a brzy se zase vrátím k hokeji,“ dodal.

Jeho kariéru přibrzdily potíže už před čtyřmi roky, kdy působil v zámoří, konkrétně na farmě Los Angeles Kings. Na podzim 2015 ho v USA zatkla policie, protože měl napadnout svoji tehdejší přítelkyni a vyhrožovat jí. Po incidentu Bartošáka propustili z vazby na kauci s tím, že se nesmí s napadenou ženou stýkat a nijak ji kontaktovat. Zároveň český gólman v Americe, kde chytal v AHL za farmářský klub Manchester Monarchs, skončil a vrátil se do Česka.

V extralize se Bartošák usadil ve Vítkovicích, kde se zařadil mezi opory a patřil k nejlepším gólmanům soutěže. Výbornými výkony si vysloužil i pozvánku do reprezentace, v jejímž dresu se podíval jako trojka na olympijské hry v Pchjongčchangu a letos i na mistrovství světa do Bratislavy.

Na květnovém šampionátu odchytal Bartošák šest utkání a mimo jiné zaujal i příběhem, když po vítězství nad Švédskem spěchal do porodnice za současnou manželkou, která porodila jejich syna Damiána. V létě pak přestoupil z Vítkovic do týmu rivala z Třince.

Anna Doškářová, Šimon Tatíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme