Vítězové Stanley Cupu mají nové trenéra, Washington povede Todd Reirden

Po odchodu kouče Barryho Trotze, který dovedl hokejisty Washingtonu k premiérovému vítězství ve Stanleyově poháru, převezme mužstvo dosavadní trenér obránců Todd Reirden. Bývalý hráč St. Louis, Phoenixu, Atlanty a Edmontonu byl jediným kandidátem na uvolněnou funkci.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Washingtonu mohou slavit postup mezi nejlepší čtyři

Hráči Washingtonu mohou slavit postup mezi nejlepší čtyři | Zdroj: Reuters

Sedmačtyřicetiletý Reirden byl od roku 2010 asistentem v Pittsburghu, v roce 2014 začal spolupracovat s Trotzem ve Washingtonu. Předloni byl povýšen do role přidruženého kouče.

Michal Kempný zůstane v dresu vítězů Stanley Cupu, s Washingtonem se dohodl na čtyřleté smlouvě

Číst článek

Nyní ho čeká premiéra coby hlavního trenéra. "Máme pocit, že přišel čas, aby Todd vedl náš tým. Vzhledem k jeho trenérským zkušenostem, komunikačním schopnostem, přístupu a respektu, kterému se těší v kabině, máme za to, že si tuhle příležitost zasloužil," řekl generální manažer Brian MacLellan.

Dosavadní spolupráci s Reirdenem si pochvaloval obránce Michal Kempný, který přišel do Washingtonu v únoru z Chicaga a společně s útočníkem Jakubem Vránou se zapsal mezi vítěze Stanley Cupu. I Kempný bude v týmu pokračovat, s Capitals uzavřel smlouvu na čtyři roky.

Trotz odešel z Washingtonu po čtyřech letech a následně podepsal smlouvu s New York Islanders, díky které si vydělá více než dvojnásobek co dosud.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme