Knapková i Chalupa ovládli své rozjižďky

Oba čeští skifaři zahájili olympijské hry v Aténách vítězstvím ve svých rozjižďkách a postoupili do středečního semifinále. Miroslava Knapková, která se na hrách představila jako první z české výpravy, porazila v cíli druhou Soniu Waddellovovou-Scownovou z Nového Zélandu o více než deset vteřin. Chalupa zvítězil s náskokem téměř pěti vteřin před Australanem Craigem Jonesem. Z druhého místa ve své rozjížďce si postup do semifinále zajistil dvojskif Ondřej Synek, Milan Doleček. Čtyřka bez kormidelníka Karel Neffe, Petr Vitásek, Jan Schindler a Jakub Makovička skončila třetí a postup jí také neunikl. Naopak dvojka bez kormidelníka Petr Imre, Adam Michálek skončila v rozjížďce čtvrtá a o postup do semifinále bude bojovat v opravné jízdě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atény 2004

Atény 2004 | Foto: EPA

Knapková byla v cíli ve svým výkonem spokojená a pro Radiožurnál uvedla: "Rozjižďka nad moje očekávání, myslela jsem si, že s Novozélanďankou budu soupeřit víc. Na posledním závodu v Amsterdamu mě porazila. Má rychlé starty, ještě do půlky závodu jsem nevěděla, jestli postoupí ona nebo já. Ale jelo se mi skvěle, mohla jsem stále zrychlovat, síly mi nechyběly a nakonec jsem ji předjela. Ale bude záležet až na finále, rozjížďky nejsou rozhodující. "

Mirka Knapková po vítězství v kvalifikaci | Foto: ČTK/AP

Veslaře ale straší předpověď počasí. Podle meteorologů má od neděle foukat. Loni při MS juniorů byly na olympijském kanálu takové vlny, že se lodě potápěly.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme