Nigérie – Argentina 1:2. Messi a spol. krizovou situaci zvládli, postup zařídil obránce Rojo

Fotbalisté Argentiny vydřeli postup ze skupiny na mistrovství světa ve fotbale. Trápícího se favorita zachránil gólem v 86. minutě obránce Marcos Rojo. Ve vyřazovacích bojích se Argentina utká s Francií, vítěze skupiny D z Chorvatska čeká Dánsko.

Petrohrad (Aktualizováno: 21:54 26. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi se konečně trefil

Lionel Messi se konečně trefil | Foto: Sergio Perez | Zdroj: agentura Reuters

V souběžně hraném utkání porazilo Chorvatsko Island 2:1 a vyhrálo skupinu C. Poražení Islanďané i Nigerijci se s turnajem loučí.

Argentina musela vyhrát a fotbaloví fanoušci čekali, jak zápas zvládne Lionel Messi. V modrobílé sestavě nastoupilo oproti debaklu od Chorvatska pět nových tváří, včetně brankáře Armaniho. Podle některých médií modrobílou jedenáctku poskládal právě Lionel Messi spolu se záložníkem Javierem Mascheranem.

Jihoameričané se na Nigérii od začátku natlačili a do vedení šli už ve 14. minutě. Messi si na dva doteky zpracoval centr od Évera Banegy, utekl obránci a poslal míč přesně k tyči. Šlo o 13. střelu argentinské hvězdy na turnaji, ale teprve první gól.

Další šanci Messi vytvořil kolmicí na Hugiaína, proti němu ale zakročil gólman Nigérie Uzoho. Ve 34. minutě se sám „nový Maradona“ postavil k přímému kopu a orazítkoval tyč. Nigerijci se osmělili až v závěru prvního poločasu, jenže nováček v jihoamerické brance příliš práce neměl.

Zelení však mají na šampionátu tradičně lepší druhé poločasu a ukázali to i v Petrohradě. Messi měl před vběhnutím na hřiště proslov ke svým spoluhráčům, rozhodně neobsahoval rady faulovat v pokutovém území, přesto to Javier Mascherano udělal, rozhodčí Cakir nařídil penaltu a Víctor Moses s jistotou vyrovnal.

A na favority dolehl tlak. V souběžně hraném utkání Chorvatsko vedlo nad Islandem a Nigérii remíza v postupových propočtech stačila, proto se začala zatahovat do stále hlubšího a pevnějšího obranného bloku.

ONLINE: Nigérie - Argentina 1:2

Číst článek

A v 75. minutě se Nigérie dožadovala dalšího pokutového kopu. Marcos Rojo si při bránění protiútoku nešikovně odhlavičkoval míč na vlastní ruku, turecký rozhodčí si šel situaci prohlédnout na video a penaltu nenařídil.

Obrovskou šanci poslat Argentinu do osmifinále měl Gonzalo Higuaín. Při své první pořádné příležitosti dostal od Mezi míč do prostoru penalty, ale vysoko přestřelil. Etebo na druhé straně pálil z přímého kopu jen do boční sítě.

Obránce Marcos Rojo se nakonec stal argentinským hrdinou. Běžela 86. minuta když si naběhl na centr Pavóna a z voleje dostal trápící se favority znovu do vedení, o které už nepřišli.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina D:
Nigérie - Argentina 1:2 (0:1)
Branky: 51. Moses z pen. - 14. Messi, 86. Rojo. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.) - Orsato (video, It.). ŽK: Balogun, Mikel - Mascherano, Banega, Messi. Diváci: 64.468.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme