Červenka po vítězství s Běloruskem: Pro nás není důležitý výsledek, ale tři body

Výhra 6:1 zajistili českým hokejistům první body na mistrovství světa. Pro Bělorusku byli Češi hodně aktivní a důkazem je i poměr střel – 45:7 ve prospěch týmu kapitána Jakuba Voráčka. S jedním z úspěšných střelců Romanem Červenkou mluvil po zápase v Paříži reportér Radiožurnálu František Kuna.

Rozhovor Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český národní tým se raduje z gólu.

Český národní tým se raduje z gólu. | Zdroj: Reuters

Romane, jak moc důležité je vítězství 6:1 s Běloruskem?
Pro nás není důležitý výsledek, ale tři body. Po včerejšku jsme dneska potřebovali vyhrát. Měli jsme těžký začátek, dva zápasy ve dvou dnech, tak jsme rádi, že jsme to zvládli.

Měli jste asi osmnáct hodin mezi zápasy. Bylo to nějak znát alespoň na začátku?
Těžko říct. Můžu mluvit za sebe, paradoxně jsem se cítil líp než včera. Určitě to nebylo jednoduché, ale myslím si, že jsme to hned rozjezdili, dostali jsme se do vedení a podle toho se ten zápas odvíjel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Romanem Červenkou

Bělorusové dobře brání. Proti Finům zalezli na červenou čáru, i když prohrávali. Jaké to je proti nim hrát?
My jsme se na to připravili. Věděli jsme, že budou hrát střední pásmo, tak jsme ho chtěli jednoduše přeházet a dostávat se na puky v u nich v útočném pásmu. Chtěli jste hrát hodně na puku. Dostali jsme se do vedení, pak jsme dostali v oslabení gól a třetí třetinu už jsme zvládli.

Byla tam už trochu lehkost v zakončení třeba po úvodním gólu?
Určitě, když tým vede, takže se hned hraje líp. To nám včera scházelo. Při vší úctě k Bělorusku, ten soupeř je trošku jiný a my jsme včera určitě neměli takové šance.

Česká vás volná neděle a v pondělí zápas až večer. Jak moc v uvozovkách bodne den a půl volna?
Bodne. Čeká nás další těžký a hodně důležitý zápas, takže je potřeba si odpočinout a připravit se na to. 

František Kuna, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme