Jandač po prohře s Kanadou chválí tým za bojovnost. Máme ale co napravovat, říká

Šancí měli hodně, branku ale dali jen jednu. Čeští hokejisté vstoupili do světového šampionátu v Paříži prohrou 1:4 s obhájcem zlata z Kanady. I přesto, že český tým ukončil skoro čtyřzápasové čekání na gól do sítě Kanady, je na úvod bez bodu. Navíc ho čeká zápas s Běloruskem.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jandač, trenér hokejové reprezentace

Josef Jandač, trenér hokejové reprezentace | Zdroj: Reuters

„Dojmy jsou rozporuplné. Abychom měli šanci hrát s Kanadou lepší výsledek, museli bychom se vyvarovat některých chyb, které jsme udělali. Bohužel jsme je udělali a byly potrestané. První a třetí gól byly dost podobné, ztratili jsme puk, nedotáhli souboj," zhodnotil zápas kouč reprezentace Josef Jandač.

Přitom vyložených šancí tým měl docela dost.

Dali jsme pouze jeden gól, mohli jsme jich vstřelit víc, ale jejich gólman chytal spolehlivě. Usnadnili jsme mu to, protože jsme až tolik neclonili. Další střely, které přišly, byly zablokované.

Šance jsme si vytvořili, ale musíte mít umění je zakončit. Největší měl Kovář, to bylo do prázdné brány. Sami před bránou byli i Řepík a Vrána, ale realizace měla být víc v klidu. Kluci volili rychlou střelu. Muselo by se sejít víc věcí, abychom tyhle šance proměnili. Naopak Kanada tyhle situace umí, i když si samozřejmě vytvořila šance, které neproměnila. Mrázek pochytal dost situací.

„Měl jsem tam prázdnou bránu. Moje chyba, to se musí dávat. Asi jsem to netrefil, už jsem koukal na prázdnou bránu. Nevím, jestli se mi puk postavil, ale na to se nechci vymlouvat. “

Jan Kovář (Útočník hokejové reprezentace)

Je pro vás pozitivní, že jste s Kanadou dokázali hrát dobrý hokej? Zatlačit ji v pásmu.

Udělali jsme dobré i horší věci. Opticky to bylo vyrovnané, ale Kanada hrála to, co potřebovala, vyhazovala puky. Mužstvo můžu pochválit za bojovnost a nasazení, to tam určitě bylo. Ale pořád máme co napravovat.

Překvapilo vás, kolik tu bylo českých fanoušků?

Určitě. Bylo to hrozně příjemné. Cítili jsme jejich podporu celý zápas, vytvořili tu domácí atmosféru.

Jak se budete chystat na další zápas? Hrajete hned druhý den odpoledne.

O tom je tenhle turnaj. Musíme rychle načerpat síly a připravit se na Bělorusko. Oni hráli taky, takže oba týmy mají zápas v nohách. Čeká nás trošku jiný styl hokeje. Není to tak zvučný tým jako Kanada, chtěli bychom v tom zápase odstranit chyby ze zápasu s Kanadou. Musíme se připravit hlavně na ně, oni dnes hráli hodně urputnou defenzivu. Pevně věřím, že dnes nabereme body.

Budete chtít, aby šel tým dnes ráno na rozbruslení?

Na rozbruslení půjdou jenom ti kluci, kteří nehráli, a brankář.

Budete dělat nějaké změny?

Ještě to promyslíme. Je možné, že uděláme nějakou změnu, ale nechceme do sestavy moc šahat. V bráně podle plánu nastoupí Francouz.

František Kuna, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme