Nadal ještě v Paříži neprohrál, French Open vyhrál už potřetí

Španělský tenista Rafael Nadal ukázal, že na antuce je v současné době nejlepší. Už potřetí v řadě ovládl grandslamové French Open. V repríze loňského finále porazil světovou jedničku Rogera Federera 6:3, 4:6, 6:3 a 6:4 a na pařížské antuce ještě nikdy neprohrál. Švýcarskému tenistovi stále trofej z French Open ve sbírce chybí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Zdroj: ČTK

O výsledku prvního setu rozhodlo využívání brejkbolů. Federer jich měl v úvodní sadě rovných deset, z toho hned pět v dlouhé šesté hře, ale nevyužil ani jediný. Naopak Nadal po vybojovaném vyrovnání na 3:3 poprvé v zápase dostal šanci získat soupeřův servis a hned ji proměnil. Federerovi, který měl jen osmatřicetiprocentní úspěšnost prvního servisu, vzal podání ještě v deváté hře a po výhře 6:3 se dostal do vedení.

Švýcarský tenista se nevyhnul nepřesnostem ani v úvodu druhé sady, ale držel skóre vyrovnané. Díky odvážné hře na síti se v sedmém gamu znovu dostal k brejkbolům a tentokrát druhý v pořadí proměnil. Vzápětí při svém podání třikrát odvrátil ztrátu servisu a dostal se do vedení 5:3. Hned v devátém gamu měl čtyři setboly, ale Nadal je všechny odvrátil. V další hře však už Federer nezaváhal a vyrovnal na 1:1.

Hned na začátku třetího setu ale Nadal odskočil o jeden brejk a vedl 3:0. K náskokou ho dovedly především výborné prohozy, kterými eliminoval dosud prakticky bezchybnou Federerovu hru na síti. Ve skvělých výměnách, v nichž se oba tenisté překonávali ve výjimečných úderech přesně na čáry, jednadvacetiletý Španěl náskok udržel a ocitl se jeden set od dalšího pařížského triumfu.

Nadalovi vyšel také úvod čtvrtého setu. Nejprve odvrátil brejkbol a poté vyhrál podání Federera a dostal se do vedení 3:1. Španěl se dostal do varu, zatímco Federer chvílemi působil bezradně při své snaze zlomit soupeřův houževnatý odpor. Nadal měl zápas plně pod kontrolou a po třech hodinách a deseti minutách proměnil hned první mečbol. Znovu tak zvedl nad hlavu Pohár mušketýrů.

Finále mužské dvouhry:

Nadal (2-Šp.) - Federer (1-Švýc.) 6:3, 4:6, 6:3, 6:4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme