Naděje regionu na LOH: stolní tenista Petr Korbel

Do startu olympijských her zbývá už jen sedm dnů. Jedním z nejzkušenějších českých sportovců, kteří se v Aténách představí je stolní tenista Petra Korbel. Rodák z Havířova pojede už na svoji čtvrtou olympiádu a rád by zopakoval úspěch z Atlanty, kde se mu podařilo postoupit až do semifinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LOH 2004

LOH 2004

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Korbel

Třiatřicetiletý Korbel se ve světové špičce drží už od svých sedmnácti let, kdy na mistrovství světa v Chibě pomohl českým barvám k bronzové medaili. V jedenadvaceti se také dočkal na posledních chvíli nominace na svoji první olympiádu do Barcelony. "Byl jsem v pozici prvního náhradníka a že pojedu, jsem se dověděl prakticky v den odjezdu našich do Prahy. V koutku duše jsem v účast doufal, že se to může povést, a tak jsem se připravoval. Povedlo se. Je to sen každého sportovce se na olympiádu podívat," vzpomíná na svůj první start pod pěti kruhy Petr Korbel.

Letos bude v úplně jiné pozici. Zkušeností má na rozdávání. "Tím, že to bude už čtvrtá olympiáda, tak dneska můžu říct, že vím, do čeho jdu - jaká tam bude atmosféra, jací tam budou lidé, jak se kde pohybovat. Aklimatizace bude rychlejší."

Na hrách v Atlantě před osmi lety Korbel postoupil až do semifinále. V Aténách bude nasazen mezi elitní šestnáctku. Určitá výhoda to sice je, ale zkušený český stolní tenista ví, že stejně nakonec bude rozhodovat štěstí při losování a momentální forma. "Pro mne bude důležité, abych byl fit. Forma je, myslím si, docela dobrá. Už tam chybí jenom maličko, ale už to tak nějak graduje. Rozhodovat bude los. Tím, že jsem nasazen do šestnáctky, tak ta cesta bude kratší. A věřím tomu, že to, co se povedlo v Atlantě, se může klidně zopakovat. Schopen toho jsem, ale záležet bude na momentální formě v ten den a v tu hodinu. Ale šance tam je a rozhodně tam neodjíždím, abych si zahrál jedno utkání."

Petr Korbel | Foto: www.pingpong.cz

Petr Korbel je veliký sportovní fanoušek. Proto si určitě nenechá ujít možnost fandit dalším českým sportovcům - stejně, jak to dělal na předchozích třech olympiádách. "Viděl jsem hodně z atletiky, viděl jsem tenis, kde bude můj kamarád Jirka Novák. Chtěl bych na basket, protože vím, že naše holky pokoukávají po medaili. Ale záleží na tom, jak budu hrát, jestli tam bude na to vůbec čas!"

Jaroslav Odstrčilík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme