Německý tenista se rozhodl vypovídat o manipulacích s výsledky

O zmanipulovaných utkáních na profesionálním mužském tenisovém okruhu ATP se rozhodl vypovídat nejmenovaný německý profesionální hráč. V pořadu veřejnoprávní televize WDR tvrdí, že zápasy se domlouvají přímo v hráčských prostorách na jednotlivých turnajích. Vážné podezření z úmyslně prohraných zápasů se teď vznáší nad čtvrtým hráčem světa, Rusem Davyděnkem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikolaj Davyděnko

Nikolaj Davyděnko | Foto: AFP

V pořadu Sport inside, který WDR odvysílá dnes večer, popisuje nejmenovaný aktivní tenista praktiky svých nepoctivých kolegů. Ti si údajně mezi sebou nerušeně domlouvají výsledky zápasů a sázejí přímo v prostorách pro hráče.

WDR má k dispozici seznam 140 podezřelých zápasů z posledních pěti let, které pro vedení ATP sestavil anglický bookmaker a znalec tenisového prostředí. Podvodů prý nejsou ušetřeny ani nejprestižnější grandslamové turnaje.

Na seznamu figurují také jména sedmi německých hráčů. Nejlepší německý tenista současnosti Tommy Haas připustil, že podvádění ve velkém je docela dobře možné. Jeho samotného ale prý s požadavkem vypustit zápas nikdy nikdo neoslovil.

Haas se pozastavuje třeba nad senzačním tažením Argentince Mariana Puerty grandslamovým turnajem v Paříži před dvěma lety. "Puerta tam dokráčel do finále proti Nadalovi, aby pak za dva týdny prohrál hladce s podprůměrným Larsem Burgsmüllerem. To si pak o tom člověk myslí svoje," komentoval Tommy Haas.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme