Nový majitel klubu Manchester United čelí odporu fanoušků

Americký magnát Malcolm Glazer získal 75% podíl jmění Manchester United, a to mu umožňuje klub plně ovládnout. Nabytím tohoto podílu se čtyřiasedmdesátiletému Malcolmu Glazerovi otevírá možnost rozhodovat o klubu zcela nezávisle na ostatních akcionářích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalový stadion

fotbalový stadion | Foto: Jan Rosenauer

Glazer může třeba zastavit obchodování akciemi Manchester United na londýnské burze a učinit z klubu soukromou společnost. Avšak fanouškové sdružení v nátlakové skupině zvané Shareholdres United jsou přesvědčeni, že Glazerova akvizice znamená smrt Manchester United a novému majiteli hodlají znepříjemňovat život.

Vyzývají své stoupence, aby přestali kupovat klubovní dresy a další zboží včetně výrobků sponzorských firem. Někteří pozorovatelé se domnívají, že Malcolm Glazer nyní v zájmu zvyšování zisků klubu bude chtít reformovat společnou dohodu nejvyšší anglické fotbalové soutěže s televizními stanicemi.

Fotbalové kluby mají dohromady z této dohody příjem kolem 50 milionů liber ročně, ale to by se mohlo zvýšit, kdyby jednotlivé kluby směly sjednávat individuální dohody. K prosazení změny Glazer potřebuje souhlas dalších 13 klubů.

Milan Kopp, Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme