Syn ostravského trenéra dopoval, basketbalista Medvecký v klubu skončil

Ostravský basketbalista Michael Medvecký měl pozitivní dopingový nález. Vedení desátého celku NBL mu proto vypovědělo smlouvu.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Medvecký (vlevo) už za Ostravu nehraje

Michael Medvecký (vlevo) už za Ostravu nehraje | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Syn trenéra ostravského klubu Dušana Medveckého už nehrál poslední tři kola nadstavbové části. Informaci o dopingu potvrdil klub i Česká basketbalová federace; kterou z nedovolených látek test odhalil, však nyní zveřejnit nemohou. 

Doping od 70. let po olympiádu bez Rusů: lepší výkony jsou vykoupené rakovinou i změnou pohlaví

Číst článek

"Je to pro nás velmi nepříjemné překvapení. Michael se přiznal k užití nepovolených látek, takže nebudeme požadovat opakovaný test a s hráčem jsme ukončili kontrakt," řekl pro iDNES.cz generální manažer klubu Tomáš Ostarek.

Medvecký, který měl v sezoně průměry 4,2 bodu a 2,2 doskoku na utkání, dopingovou kontrolou neprošel 3. března po utkání v Kolíně.

"Velmi nás to mrzí. V této sezoně prošlo kontrolou 120 hráčů a další na mezinárodní scéně a vždy byly výsledky negativní. Až nyní," řekl manažer basketbalové federace Martin Peterka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme