Chci medaili, říká Krpálek před vstupem do ME. V cestě stojí 176kilový Rumun

Lukáš Krpálek se poprvé od olympijských her bude prát o medaile na velké akci. V hmotnostní kategorii nad 100 kilogramů bude usilovat o cenné kovy na evropském šampionátu ve Varšavě.

Varšava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek

Lukáš Krpálek | Foto: Šimon Pikous

Doteď na mistrovství Evropy jen povzbuzoval kolegy v nižších váhových kategoriích. Nyní se Lukáš Krpálek postaví na žíněnku sám a přesto, že je to první jeho velká akce od přestupu do vyšší hmotnostní kategorie, má podle trenéra Petra Laciny Krpálek znovu na medaili.

„Pět vyhraných utkání, na to určitě má, jinak bych takhle nemluvil," usmívá se trenér. „Pokud se Lukáš zapere dobře, tak by medaili mohl mít, takže je cílem."

„Medaili vždycky chci, chci pro ni udělat maximum. Jsem v nové kategorii a bude tam spousta výborných lidí. S tím musím počítat, ale chci tam nechat všechno," navazuje na trenéra Lukáš Krpálek. K tomu aby získal medaili, musí vyhrát český judista pět zápasů.

V tom prvním ho těsně po poledni čeká Estonec Mattis, který by podle trenéra neměl být výraznější překážkou.

Pokud český olympijský vítěz postoupí, utká se s nejtěžším mužem hmotnostní kategorie nad 100 kilogramů Rumunem Nateou, kterému váha večer před soutěží ukázala číslovku 176.

„Bude to samozřejmě hrozně těžký zápas. Jednou jsem ho porazil na Grand prix v Düsseldorfu, ale to rozhodně neznamená, že zase vyhraju," říká Krpálek, přesto si na Rumuna věří.

Petr Kadeřábek, VoM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme