Finále skifu nabídne souboj Synka s Martinem. Český veslař má v Račicích soupeři co oplácet

Skifař Ondřej Synek se na domácí mistrovství Evropy dlouho těšil. Teď má šanci, aby na něm vybojoval zlatou medaili. Do boje o nejcennější kov postoupil bez větších problémů. Jenže ve finále v Račicích čeká elitního veslaře konfrontace s Chorvatem Martinem.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek v dobré náladě na mistrovství Evropy v Račicích

Ondřej Synek v dobré náladě na mistrovství Evropy v Račicích | Foto: ASC Dukla - Ivana Roháčková

Veslař Damir Martin dřív úspěšně jezdil na párové čtyřce. Má s ní i zlaté medaile z mistrovství světa. Pak ale přestoupil na skif jednotlivců. Pokud se nestane nic nečekaného a některý z dalších závodníků nepřekvapí, bude právě on největším rivalem Ondřeje Synka, což vlastně potvrzuje sám český reprezentant.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finále skifařů nabídne v Račicích česko-chorvatský souboj

„Uvidíme, jak se ostatní vyspí, ale závod bude asi jen o mně a Chorvatovi," tušil v rozhovoru pro Radiožurnál Synek. „Poslední dva roky je mým stálým soupeřem. Vlastně se přidal ke mně a Drysdaleovi. Samozřejmě bych byl radši, kdyby šlo finále lehce, ale tak to asi nebude," smál se.

Snadná práce ho nejspíš opravdu nečeká. Na posledních dvou evropských šampionátech byl Martin lepší než Synek. Porazil ho také na loňských olympijských hrách v Riu. Ani jeden z nich nestačil na legendárního Novozélanďana Maheho Drysdalea.

Silný soupeř ale je zároveň velkou motivací pro českého skifaře. Všichni závodníci se ale budou muset vypořádat ještě s jedním faktorem. V neděli má být v Račicích pořádné vedro. Počasí veslaře trápilo i v semifinále, jenže při něm alespoň foukal vítr. „Když fouká, tak se aspoň trochu ochladíte. Smrťák je, když je bezvětří," popisoval Synek.

Finále mužského skifu, které nabídne očekávaný souboj Synka proti Martinovi, odstartuje v Račicích krátce po druhé hodině odpolední.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme