Kajakářka Hilgertová nakonec na mistrovství Evropy pojede. Nahradí Galuškovou

Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová se nakonec zúčastní mistrovství Evropy v Tacenu. Osmačtyřicetiletá kajakářka pojede místo Karolíny Galuškové, která účast odřekla kvůli studiu. Informace sdělil šéftrenér vodních slalomářů Jiří Pultera.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Štěpánka Hilgertová při SP ve Velké Británii

Štěpánka Hilgertová při SP ve Velké Británii | Foto: Martin Kovařík

Hilgertová tak bude na mistrovství Evropy v termínu od 1. do 4. června ve Slovinsku, startovat společně s devatenáctiletou neteří Amálií a úřadující mistryní světa Kateřinou Kudějovou.

Po nezdaru v nominačních závodech přitom původně o účast na mistrovství Evropy přišla. Až nedělním druhým místem si na poslední chvíli zajistila alespoň čtvrtou pozici, díky níž může závodit ve Světovém poháru.

Z evropských šampionátů má Hilgertová sedm individuálních medailí včetně dvou zlatých. Poslední cenný kov na ME získala v roce 2008. V Tacenu vybojovala před dvanácti lety stříbro. Na loňském evropském šampionátu v Liptovském Mikuláši vypadla v semifinále.

ČTK, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme