Klasiku Lutych-Bastogne-Lutych vyhrál Bob Jungels. Kreuziger dojel osmý

Roman Kreuziger dojel osmý v poslední jarní cyklistické klasice Lutych-Bastogne-Lutych. Z největší výhry v kariéře se radoval Lucemburčan Bob Jungels.

Lutych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | Foto: A.S.O.

Jednatřicetiletý Kreuziger zakončil týden ardenských klasik třetím umístěním v elitní desítce. Minulou neděli obsadil druhou pozici na Amstel Gold Race, ve středu byl čtvrtý na Valonském šípu a dnes dojel v sedmičlenné skupině s odstupem 39 sekund za Jungelsem.

Jaký sport je ten nejnebezpečnější? Box, MMA, cyklistika, motorsport, rugby nebo snad rodeo?

Číst článek

Pětadvacetiletý Jungels vyhrál 104. ročník nejstaršího cyklistického monumentu s náskokem 37 sekund před Kanaďanem Michaelem Woodsem a Francouzem Romainem Bardetem. Kreuzigerovu skupinu přivezl do cíle na čtvrtém místě Jungelsův kolega z týmu Quick-Step Julian Alaphilippe z Francie, vítěz Valonského šípu. 

„Nevěřil jsem, že by můj útok mohl vyjít,“ uvedl po 258 kilometrech a šesti a půl hodinách na kole Jungels, jenž se postaral o letošní 27. výhru Quick-Stepu. „Dlouho jsem na takové velké vítězství čekal, tvrdá práce se konečně vyplatila,“ dodal lucemburský mistr, jenž má z loňska na kontě vyhranou etapu na Giru d'Italia.

Po klasikách Milán-San Remo, Kolem Flander, Paříž-Roubaix a Lutych-Bastogne-Lutych bude závěrečným pátým letošním monumentem podzimní Kolem Lombardie.

Cyklistický jednorázový závod Lutych-Bastogne-Lutych (WorldTour) - 258,5 km:

1. Jungels (Luc./Quick-Step Floors) 6:24:44, 2. Woods (Kan./EF-Drapac), 3. Bardet (Fr./AG2R La Mondiale) oba -37, 4. Alaphilippe (Fr./Quick-Step Floors), 5. Pozzovivo, 6. Gasparotto (oba It./Bahrajn-Merida), 7. Formolo (It./Bora-hansgrohe), 8. Kreuziger (ČR/Mitchelton-Scott), 9. Henao (Kol./Sky), 10. Fuglsang (Dán./Astana) všichni -39.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme