Plavkyně Kubová skončila na 200 metrů znak v Kwangdžu devatenáctá. ‚Jsem ráda,‘ hodnotila

Časem 2:11,29 zaostala o 57 setin za postupem. Maximem Kubové na šampionátu v korejském Kwangdžu tak zůstane devátá příčka na stovce, kde jí finále uniklo o osm setin. Na první finálovou účast v bazénu česká výprava stále čeká.

Kwangdžu (Aktualizováno: 7:20 26. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plavkyně Simona Kubová

Plavkyně Simona Kubová | Zdroj: ČTK

Kubová před dvoustovkou tušila, že pro ni semifinále bude asi viset vysoko. Chtěla se přiblížit olympijskému limitu 2:10,39, ale zaostala za ním bezmála o sekundu, takže stále je na OH v Tokiu kvalifikovaná jen na stovce. V pátek byla o 1,37 sekundy pomalejší než při svém českém rekordu z roku 2014. Rozplavby vyhrála sedmnáctiletá Američanka Regan Smithová, která časem 2:06,01 vylepšila o 42 setin vlastní juniorský světový rekord.

„Jsem ráda, že se k té dvoustovce zase vracím. I vzhledem k olympiádě. Myslím si, že z dvoustovky jsem měla největší traumata. Tenhle čas je super a já jsem hrozně ráda,“ hodnotila pro Radiožurnál závod Simona Kubová.

Do kraulařské osmistovky nastoupila americká hvězda Katie Ledecká, která na tomto mistrovství světa stále čeká na první zlato. Na čtyřstovce prohrála s Australankou Ariarne Titmusovou a dvoustovku a patnáctistovku pak vynechala kvůli nemoci. Objevila se až ve čtvrtek v kraulařské štafetě na 4x200 metrů, kde Američanky skončily druhé. Další šanci bojovat o své patnácté světové zlato bude mít v sobotu, protože druhým časem z rozplaveb na 800 metrů postoupila do finále.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme