Hamilton byl ve Španělsku bezkonkurenční. Čtvrtou výhrou v sezoně vrátil Mercedes do čela

Velkou cenu Španělska formule 1 vyhrál šestinásobný mistr světa Lewis Hamilton a na okruhu v Barceloně triumfoval počtvrté za sebou. Obhájce titulu si v této sezoně připsal čtvrté vítězství a upevnil si vedení v průběžném pořadí šampionátu.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton | Zdroj: Reuters

Hamilton odstartoval z pole position a bez problémů si dojel pro 88. triumf v kariéře. Od rekordu slavného Michaela Schumachera ho dělí už jen tři úspěchy. Další maximum bývalé hvězdy Ferrari může pětatřicetiletý Brit vyrovnat ziskem sedmého titulu.

Hamilton a Mercedes bojují proti rasismu, do nové sezony vyjede stáj formule 1 v černých monopostech

Číst článek

Na druhém místě skončil se ztrátou 24 sekund Max Verstappen z Red Bullu, který minulý týden v Silverstonu ukončil neporazitelnost Mercedesu v ročníku.

Bottasovi se opět nedařilo

Bottas za Hamiltonem zaostal o 44 sekund a prožil další nepovedený závod. Před týdnem v jubilejní Velké ceně k příležitosti 70. výročí formule 1 neudržel pole position, do cíle dojel až na třetím místě a v průběžném pořadí se propadl na třetí místo za Verstappena.

Stejné pořadí jako v nedělním závodě patří trojici pilotů, kteří shodně nadělili zbytku startovního pole jedno kolo, také v dosavadním hodnocení kvůli koronaviru zkrácené sezony. Hamilton vede se ziskem 132 bodů, druhý Verstappen jich má na kontě 95 a Bottas 89.

Za nejlepší trojicí se seřadili jezdci Racing Pointu Lance Stroll a Sergio Pérez, pro kterého šlo o vydařený návrat po dvou zmeškaných Velkých cenách kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

Šestý byl Carlos Sainz z McLarenu a na sedmé příčce zaznamenal čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel z Ferrari druhý nejlepší výsledek v sezoně. Jeho týmový kolega Charles Leclerc kvůli technickým problémům závod nedokončil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme