Boston udolal v úvodním semifinále NBA Indianu v prodloužení, zápas režíroval s 36 body Tatum

Basketbalisté Indiany byli po prvním postupu do semifinále NBA po deseti letech blízko dalšímu překvapení, když v úvodním duelu sahali po výhře nad vítězem základní části Bostonem. Celtics ale na domácí palubovce zvládli lépe koncovku i prodloužení a nakonec Pacers udolali 133:128. Velkou zásluhu na tom měl Jayson Tatum, který deset ze svých 36 bodů dal v prodloužení. Boston se tak ujal vedení v sérii hrané na čtyři vítězství.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Indiany byli po prvním postupu do semifinále NBA po deseti letech blízko dalšímu překvapení, když v úvodním duelu sahali po výhře nad vítězem základní části Bostonem

Basketbalisté Indiany byli po prvním postupu do semifinále NBA po deseti letech blízko dalšímu překvapení, když v úvodním duelu sahali po výhře nad vítězem základní části Bostonem | Zdroj: Reuters

Indiana přitom měla zápas ve svých rukou. Posledních pět minut čtvrté čtvrtiny těsně vedla, jenže v poslední půlminutě dvakrát ztratila míč a Boston toho využil. Jaylen Brown trojkou z rohu přes obránce vyrovnal a poslal zápas do prodloužení.

„Takhle jsme si to naplánovali. Nakreslili jsme si akci a já řekl Jrue Holidayovi, že se uvolním do rohu. A povedlo se,“ řekl Brown.

V prodloužení zazářil Tatum, který 72 vteřin před koncem košem s faulem poslal Boston do vedení a to následně pojistil trojkou. Snahu Indiany ještě se zápasem něco udělat pak uťal trestnými hody.

K výhře kromě Tatuma výrazně přispěli také Brown s 26 body a Holiday s 28 body. Indianu táhli Tyrese Haliburton s 25 body a deseti asistencemi, Pascal Siakam s 24 body a 12 doskoky a Myles Turner s 23 body a deseti doskoky.

„Tahle porážka jde za mnou,“ řekl trenér Indiany Rick Carlisle. „Měl jsem si těch deset vteřin před koncem vzít timeout, abychom si naplánovali, jak vyhodit z autu a trestnými hody zápas rozhodnout. Místo toho jsme ztratili míč. Mrzí nás to, ale série jede dál,“ dodal.

„Přesvědčili jsme se, že s nimi můžeme hrát. O výhru nás připravily jen dvě hloupé ztráty,“ doplnil trenéra Haliburton, který byl u obou ztracených míčů.

Finále Východní konference play-off NBA - 1. zápas:

Boston - Indiana 133:128 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme