První finálový zápas NBA ovládl Phoenix, vítězství nad Milwaukee režíroval 32 body Paul

První zápas finálové série NBA vyhráli basketbalisté Phoenixu. Suns i díky 32 bodům veterána Chrise Paula a 19 doskokům Deandreho Aytona porazili 118:105 Milwaukee.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Phoenixu vyhráli první finálový zápas NBA proti Milwaukee

Basketbalisté Phoenixu vyhráli první finálový zápas NBA proti Milwaukee | Zdroj: Reuters

Suns si během úvodního duelu vypracovali náskok až 20 bodů, a naopak sami prohrávali pouze o tři. Ve statistikách přitom tahali spíše za kratší konec: Bucks protivníka přeskákali (47:43), trefili o pět trojek víc (16:11) a také měli na konci střetnutí na kontě více asistencí (21:18).

Basketbalisté Milwaukee vyřadili Atlantu a po 47 letech si zahrají ve finále NBA

Číst článek

Přesto se na začátek třetí finálové účasti v historii klubu radoval Phoenix. „Na tyto momenty jsme se připravovali celou sezonu. Teď ale musíme pokračovat, protože za sebou máme pouze jeden zápas,“ řekl Paul, který k 32 bodům přidal devět asistencí a čtyři doskoky.

Hvězdný rozehrávač se po Kareemu Abdulovi-Jabbarovi a Timu Duncanovi stal teprve třetím hráčem, jenž ve věku nejméně 36 let nastřádal ve finále alespoň 30 bodů. Sekundovali mu Devin Booker s 27 body a šesti asistencemi a Ayton, jenž za 39 minut nastřílel 22 bodů a doskočil 19 míčů.

Sestřih ze zápasu Phoenix - Milwaukee:

Klíč k úspěchu

Výrazným faktorem prvního klání byly trestné hody. Zatímco hosté se dostali k 16 střelám, z nichž využili devět, Suns proměnili 25 z 26 pokusů. S úspěšností 87 procent jsou nyní nejúspěšnější v historii play-off mezi celky, které odehrály alespoň 10 duelů.

„Velmi těžká je obrana jejich clon na hráče s míčem,“ všiml si trenér Bucks Mike Budenholzer. „Mám za to, že se zkrátka musíme zlepšit. Podíváme se na video a uvidíme, jak soupeři jeho tempo znepříjemnit,“ dodal.

Hosté si v utkání připsali pouze čtyři zisky oproti devíti získaným míčům Phoenixu. Herně Milwaukee spoléhalo na autora 29 bodů Khrise Middletona a dvojnásobného MVP soutěže Janise Adetokunba, který si po zranění kolene a dvouzápasové absenci připsal za necelých 36 minut 20 bodů a 17 doskoků. Pivot Brook Lopez přidal 17 bodů, nikdo další z týmu se ovšem nedostal na víc než deset bodů.

Phoenix může po prvním finálovém duelu mrzet pouze ztráta Daria Šariće. Chorvatský křídelník si v první části poranil koleno a není jisté, zda stihne další průběh série. Druhé utkání je v Arizoně na programu v pátek.

Finále play off NBA - 1. zápas:

Phoenix - Milwaukee 118:105 (30:26, 57:49, 92:75)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme