Atlanta v NBA zničila Charlotte a udržela šanci na play-off, hostující Bridges omylem zasáhl fanynku

Basketbalisté Atlanty deklasovali v předkole play-off NBA Charlotte 132:103 a o poslední postupové místo ve Východní konferenci si zahrají s Clevelandem. V Západní konferenci New Orleans vyřadilo San Antonio po výhře 113:103, Pelicans teď čeká rozhodující duel s Los Angeles Clippers. V předkole dosud vždy zvítězily výše nasazené domácí týmy, v pátečních zápasech budou mít výhodu vlastní haly Cavaliers a Clippers.

New York (Aktualizováno: 10:48 14. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miles Bridges z Charlotte Hornets

Miles Bridges z Charlotte Hornets | Zdroj: Reuters

Atlanta vedla v zápase až o 33 bodů, ale ještě v poločase rozhodnuto zdaleka nebylo (60:52).

Třetí čtvrtinu ale Hawks vyhráli 42:24, trefili v ní 16 z 24 střel. Jejich lídrem byl rozehrávač Trae Young, jenž zaznamenal 24 bodů a 11 asistencí.

„Skvělá týmová výhra. Osobně to mám tak: když vás ze soupeřova celku brání dva hráči, musíte se s tím vyrovnat. Aspoň se tím otevřou volné pozice pro spoluhráče,“ řekl Young. Sekundovali mu De'Andre Hunter s 22 body či Clint Capela s 15 body a 17 doskoky.

Sestřih ze zápasu Atlanta Hawsk - Charlotte Hornets:

Hornets táhli LaMelo Ball s 26 body a osmi asistencemi a také Terry Rozier, který přidal 21 bodů.

Incident s fanouškem

Duel poznamenal incident ze čtvrté části. Za protesty byl vyloučen hostující Miles Bridges, jenž pak po cestě do šatny rozezleně hodil chránič po fanouškovi, jenž na něj křičel, a nevědomky při tom udeřil mladou fanynku.

Incident s fanouškem je na videu v čase 0:34.:

„Přijmu jakýkoli trest. A se slečnou se chci spojit,“ řekl Bridges, pro jehož tým porážkou skončila sezona.

Hlavním strůjcem výhry New Orleans byl C.J. McCollum, autor 32 bodů, sedmi asistencí a šesti doskoků. Pelicans vedli v utkání až o 21 bodů a soupeř přes nápor v poslední čtvrtině na obrat neměl.

Brandon Ingram přidal 27 bodů a Jonas Valančiunas zaznamenal vedle 22 bodů také 14 doskoků. Právě v podkošové činnosti domácí dominovali (53:34). Nejlepším střelcem Spurs byl s 23 body Devin Vassell.

Předkolo play-off NBA:

Západní konference:

New Orleans - San Antonio 113:103.

Východní konference:

Atlanta - Charlotte 132:103.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme