Pole position si v Abú Zabí vyjel Bottas. Během kvalifikace se na trati objevil deštník

Do posledního závodu sezony formule 1 Velké ceny Abú Zabí odstartuje z prvního místa Valtteri Bottas. Druhý byl v dnešní kvalifikaci již jistý mistr světa Lewis Hamilton, za dvojicí jezdců Mercedesu skončil Sebastian Vettel z Ferrari. Celou kvalifikaci zpestřil netradiční incident. Na trati se totiž objevil deštník.

Abú Zabí/Spojené arabské emiráty Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bottas na okruhu Yas Marina zajel čas 1:36,231 a Vettelův šest let starý kvalifikační rekord vylepšil o dvě sekundy. Připsal si čtvrtou pole position v kariéře, ale zatím ji jen jednou dokázal proměnit ve vítězství. Podařilo se mu to letos v Rakousku, zatímco v Bahrajnu dojel třetí a v před dvěma týdny v Brazílii druhý.

Finský pilot díky kvalifikačnímu triumfu před nedělním závodem stále živí teoretickou šanci na druhé místo v konečném pořadí MS. Musel by však v neděli zvítězit a doufat, že Vettel, na kterého momentálně ztrácí 22 bodů, skončí mimo nejlepší osmičku.

Hamilton, který si čtvrtý titul mistra světa zajistil před čtyřmi týdny v Mexiku, za Bottasem zaostal o 17 setin. Vettel měl na třetím místě půlsekundovou ztrátu, čtvrtý Daniel Ricciardo z Red Bullu byl podobně jako pátý Kimi Räikkönen z Ferrari pomalejší o sedm desetin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme