Litpák, Kostelecký a Štepán jsou vicemistry světa v družstvech, čeští střelci nestačili pouze na Brity

Jiří Lipták, David Kostelecký a Vladimír Štěpán získali na mistrovství světa ve sportovní střelbě z brokových zbraní stříbro v soutěži družstev v disciplíně trap. Český tým se dvěma olympijskými šampiony v sestavě ve finále v Osijeku prohrál s Velkou Británií 1:7.

Osijek (Chorvatsko) (Aktualizováno: 18:20 30. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští sportovní střelci (zleva) Vladimír Štěpán, Jiří Lipták a David Kostelecký

David Kostelecký a Jiří Lipták na fotografii z olympijských her v Tokiu | Zdroj: Český olympijský výbor

Úřadující olympijský šampion Lipták, olympijský vítěz z Pekingu 2008 Kostelecký a Štěpán si ziskem medaile spravili chuť po nevydařené individuální soutěži, v níž skončili v kvalifikaci.

Olympijský vítěz Lipták získal druhý titul mistra Evropy. Udržel českou medailovou šňůru

Číst článek

Pro českou výpravu na MS v Chorvatsku vybojovali druhé stříbro. Minulý týden obsadilo druhé místo rovněž v trapu družstvo juniorek.

V dopolední kvalifikaci soutěže družstev se českému triu dařilo na výbornou. V rozstřelu tří týmů porazili Brity i nakonec bronzové Italy a do finále postoupili z prvního místa. V duelu o zlato ale se soupeřem drželi krok jen v prvním kole, pak už kralovali Britové.

Z Čechů vyšlo finále nejlépe Liptákovi, jenž před měsícem získal druhý titul mistra Evropy. Minul jen tři rány. Nedařilo se naopak Štěpánovi, který přitom ve středu v soutěži jednotlivců dopadl nejlépe.

Mistrovství světa ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Osijeku (Chorvatsko):

Trap - družstva:

Muži - finále: Británie (Hales, Coward-Holley, Heading) - Česko (Lipták, Kostelecký, Štěpán) 7:1, o 3. místo: Itálie - Kypr 6:2.

Ženy - finále: Itálie (Iezziová, Grassiaová, Rossiová) - Finsko 5:5, v rozstřelu 3:0, o 3. místo: Austrálie - Čína 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme