VIDEO: Symbolický konec kategorie C2, deblkanoisté v Troji řezali své lodě

Mistrovství Evropy v pražské Troji bylo posledním velkým podnikem, kde závodili muži v kategorii C2. Ještě v Riu olympijská disciplína už nadále nebude v programu mistrovství ani světových pohárů, nejlepší posádky končí a lodě už nepotřebují.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sobotní finále deblkanoí nejdřív ovládli Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem, v závodě hlídek pak české deblkanoe skončily druhé.  A pak už nic. Další šampionáty už muži – deblkanoisté – nepojedou.

Zlato a závěr kariéry. ‚Vždycky jsme chtěli končit na vrcholu,‘ říkají zlatí deblkanoisté

Číst článek

Takže lodě už nepotřebují. Přímo v Troji se naposledy sešli ke společné fotografii a symbolicky zakončili působení v oblíbené kategorii. Francouzští mistři světa Gauthier Klauss a Matthieu Péché si navlékli „kombinézy“, vzali ruční rozbrušovací pilu a přímo u kanálu za potlesku svých kolegů rozřezali několik lodí, mimo jiné i tu svou.

Francouzi jsou jednou z posádek, která končí kariéru. Pokračovat nebudou ani aktuální mistři Evropy Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem, ani další.

„Umírání té kategorie bylo hrozně dlouhé a spoustu věcí jsme měli šanci si vyřešit. Vnitřně, mezi sebou i s novinářskou obcí. Doufám, že všechno máme za sebou a teď budeme pokračovat normálním životem,“ řekl Radiožurnálu Jonáš Kašpar.

Deblkanoe vypadly nejdřív z programu olympijských her, kde závodily naposledy před dvěma lety v Riu, v posledních vedení vodního slalomu rozhodlo, že už nebudou závodit na mistrovstvích světa ani Světových pohárech.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme