Ze druhého třetího místa bychom mohli postoupit, věří před volejbalovým mistrovstvím Evropy Bartoš

Čeští volejbalisté chtějí na mistrovství Evropy minimálně vyrovnat sedmé místo z posledního šampionátu. Před dvěma lety jim ale k postupu ze skupiny stačilo vyhrát jeden zápas. Teď, při větším počtu účastníků, musí zvládnout minimálně dvě těžká utkání.

Rotterdam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smečař Adam Bartoš

Smečař Adam Bartoš | Zdroj: ČTK

„Postoupit bychom měli. Otázka je, jako jsme naladili formu. Já věřím, že bychom mohli ze druhého, třetího místa postoupit,“ hodnotí optimisticky šance českého týmu smečař Adam Bartoš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté věří na evropském šampionátu v postup ze skupiny

Na posledním šampionátu bojovaly o tři postupová místa čtyři celky. Nově se ve skupině střetne o čtyři postupové příčky šest týmů. Největším favoritem je Polsko, tým úřadujících mistrů světa. Papírově by se jim měli nejvíce přibližovat domácí Nizozemci, ale právě přes ně by se chtěli Češi prosadit.

„Nizozemci jsou dobrý tým, Estonci a Ukrajina také. Černá Hora bude možná trošku slabší, ale taky není špatná. Já stále věřím, že to jsou týmy okolo nás, a když budeme mít formu, tak je můžeme porazit. Rozhodně to není jako Polsko, že by bylo doopravdy velké překvapení, kdybychom je porazili. Ovšem tyto týmy je, dle mého, v našich silách porazit,“ věří Adam Bartoš.

Začíná volejbalové mistrovství Evropy, pořádají ho čtyři státy. ‚Cestování bude nevýhoda,‘ ví kouč Nekola

Číst článek

O tom zda Češi naladili formu dobře, ukáže už první zápas, ve kterém se střetnou s Ukrajinou. Tedy týmem, se kterým měli v letošní Evropské lize vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné prohry.

„První je hodně důležitý, protože jak do turnaje vstoupíme, tak se to potom s námi může vézt. Určitě se na první utkání soustředíme. Nicméně kdyby se nám nedej bože nepodařilo, ať už výsledkově nebo projevem, tak stále můžeme těžit z výhody, že nás je ve skupině šest a můžeme to napravit v dalších zápasech,“ objasňuje výhody šestičlenné skupiny kapitán Jakub Janouch.

Jenže tenhle systém vezme hráčů hodně sil. Pět zápasů odehrají jen v sedmi dnech. „Trénovali jsme každý den ráno i odpoledne skoro tři hodiny, takže po fyzické stránce si myslím, že jsou kluci dobře připravení, a že to vydrží,“ věří trenér Michal Nekola.

Ještě plni sil nastoupí čeští volejbalisté proti Ukrajině od 14 hodin.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme