Ovládnou Nadal a Jankovičová světové tenisové žebříčky?

V nejbližších dnech může dojít ke změnám na prvních příčkách tenisových žebříčků. Mezi muži sahá po pozici jedničky Španěl Rafael Nadal, mezi ženami má k prvenství blízko Srbka Jelena Jankovičová. O všem se rozhodne na probíhajících turnajích v Cincinnati a Montrealu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisové kurty

Tenisové kurty | Foto: Jan Rosenauer

Rafael Nadal může využít zaváhání Rogera Federera, aktuálně prvního muže žebříčku, a po víc než čtyřech letech ho sesadit z pomyslného tenisového trůnu. Federer nezvládl podle svých představ zápas s Chorvatem Ivem Karlovičem a po prohře 6:7, 6:4 a 6:7 se s turnajem rozloučil.

Tím se otevřela cesta pro Nadala, hrajícího ve skvělé formě. Nedávný wimbledonský vítěz ve svém duelu nezaváhal a po výhře nad Němcem Tommym Haasem 6:4 a 7:6 postoupil do čtvrtfinále, kde se mu postaví Ekvádorec Nicolas Lapentti. Pokud Španěl projde turnajem bez porážky, objeví se v pondělí na prvním místě žebříčku ATP.

Stejně jako mezi muži, i mezi ženami se schyluje ke změně na špičce pořadí. Ve třetím kole turnaje v Montrealu totiž skončila aktuální jednička Ana Ivanovičová, kterou vyřadila teprve sedmnáctiletá Rakušanka Tamira Paszeková. Tenistka, která se pohybuje až na konci první světové stovky, zdolala Ivanovičovou po setech 6:2, 1:6 a 6:2.

Do čela pořadí se tak může vyhoupnout další Srbka Jelena Jankovičová, která si poradila s Kanaďankou Duboisovou 6:3, 6:2 a postoupila už do čtvrtfinále. Tam se utká se Slovenkou Cibulkovou.

Cincinnati - muži - dvouhra - osmifinále:

Nadal - Haas 6:4, 7:6, Lapentti - Verdasco 6:3, 7:5, Moya - Andrejev 6:4, 7:6, Karlovič - Federer 7:6, 4:6, 7:6, Djokovič - Seppi 6:1, 6:2, Gulbis - Blake 6:4, 1:6, 6:3, A. Murray - Tursunov 6:3, 6:3, Kohlschreiber - Söderling 7:6, 5:7, 7:6.

Montreal - ženy - dvouhra - osmifinále:

Paszeková - Ivanovičová 6:2, 1:6, 6:2, Azarenková - Razzanová 7:6, 2:0 sk., Kuzněcovová - De Britová 7:5, 2:6, 6:4, Safinová - Schnyderová 6:2, 6:2, Bartoliová - Čakvetadzeová 4:6, 7:5, 7:6, Sugijamaová - Šarapovová bez boje, Cibulková - Petrovová 7:6, 6:2, Jankovičová - Duboisová 6:3, 6:2.

Martin Hlucháň, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme