Předsedou ČMFS se stal Pavel Mokrý

Až třetí letošní valná hromada Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) rozhodla o tom, kdo nahradí Jana Obsta na postu předsedy. Po dvou jarních volbách, které skončily patem, se na dnešní mimořádné valné hromadě ucházeli o předsednickou pozici Ivan Hašek a Pavel Mokrý. Právě Mokrému nakonec dali delegáti důvěru a na následující čtyři roky mu svěřili vedení svazu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČMFS

ČMFS

Mokrého vítězství však nebylo nikterak drtivé. V prvním kole dostal pozdější vítěz 38 hlasů v moravské a 64 v české komoře, druhý kandidát Hašek dosáhl v Čechách naprosto stejného výsledku a podpořilo jej i 34 moravských delegátů. V opakovaném hlasování české komory ale dostal Mokrý 72 hlasů, což rozhodlo o jeho celkovém vítězství.

Po zvolení Mokrého předsedou se podle očekávání místopředsedou za Čechy stal jeho "koaliční partner" posledních dní Vlastimil Košťál. Luboš Kubík a Ladislav Malý, kteří měli původně rovněž usilovat o zvolení místopředsedou za Čechy, své kandidatury na poslední chvíli stáhli. Místopředsedou za ligu se stal Jaroslav Vacek, místopředsedou za Moravu Jiří Kubíček, který porazil Karla Jarůška.

Volání těch, kteří žádali radikální změny ve vedení českého fotbalu, kterým od minulého roku hýbe rozsáhlá korupční aféra, zůstalo nevyslyšeno. Jak nový předseda Mokrý, tak místopředsedové Košťál, Vacek a Kubíček se na řízení ČMFS podíleli i v minulém volebním období.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme