Sparťané mají nakročeno do semifinále

Druhými zápasy pokračovaly dvě čtvrtfinálové série hokejové Tipsport extraligy. Vedlo se pražským klubům - Sparta po výhře 3:0 vede nad Vítkovicemi už 2:0 na zápasy, Slavia srovnala v sérii proti Znojmu na 1:1, když na ledě soupeře zvítězila 4:1. V pátek pokračují třetími duely série Plzně s Pardubicemi a Třince se Zlínem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pojišťovna

Česká pojišťovna | Foto: Česká pojišťovna

Oproti úvodnímu čtvrtfinále ve Znojmě zredukoval slávistický trenér Růžička sestavu pouze na tři útočné řady a proti údernému slovenskému útoku Znojma nasadil trojici Dlouhý, Martinec, Antoš. Orli působili unaveným dojmem, jejich prostupná obrana pouštěla často soupeře až před brankáře Dubu. Už v 7. minutě Antošovu střelu vyrazil znojemský brankář pouze před dojíždějícího neobsazeného Dlouhého, jenž dal pohodlně vedoucí branku. Mátožné Znojmo se ve druhém dějství postupně probíralo, vyrovnalo hru a začalo si také vytvářet šance. Narůstající tlak domácího týmu se podařilo po polovině zápasu vyjádřit opět slovenskému prvnímu útoku. Po Uramově akci se zmocnil kotouče Rataj a přehodil ležícího Fraňka. Do závěrečné třetiny vstoupili Orli s iniciativní útočnou taktikou, z náporu však nic nevytěžili. Slavia trpělivě čekala na chybu, která přišla ve 47. minutě, kdy po Hruškově přihrávce Beránek prostřelil Dubu. Znojmo se ještě při hře čtyři na čtyři pokusilo 83 sekund před koncem o power play. Slavia se ale ubránila a naopak po Beránkově přihrávce přidal Sup do prázdné branky třetí gól. Domácí tým pak už ztratil motivaci a jeho porážku potvrdil o 22 sekund později Tomica čtvrtou brankou.

JME Znojemští Orli - Slavia Praha 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 32. Rataj (Uram) - 7. Dlouhý (Antoš), 47. Beránek (Hruška), 60. Sup (Beránek), 60. Tomica (Novák).
Rozhodčí: Šindler, Bolina - Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 6:7, navíc Kuntoš (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Bez využití.
Diváci: 3452.
Stav série: 1:1

Vítkovičtí se i ve druhém pražském utkání prezentovali aktivním napadáním a znepříjemňovali Spartě již zakládání akcí. První branka padla až ve druhé třetině, kdy Řezníček přesně uvolnil Marka a ten svůj druhý souboj jeden na jednoho s Pincem vyhrál. Hosté se museli více tlačit do útoku a v jejich obraně se objevovala drobná okénka. Ton však neměl svůj den a ani v další šanci neuspěl. Před koncem druhé části si ale nevyužité příležitosti částečně vynahradil při spolupráci s Bartečkem, jehož opakovaná střela skončila za Pincem. Velkou překážkou pro hráče Vítkovic byl stejně jako v pondělí i v ostatních vzájemných zápasech této sezony Bříza. Turek, Míka i Krayzel se ještě dlouho divili, co všechno dokázala sparťanská jednička ekvilibristicky chytit. Definitivu poté dal výsledku Ton, jenž ujel vítkovické obraně a tentokrát se nemýlil.

Sparta Praha - Vítkovice 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Marek (Řezníček), 39. Bartečko (Ton), 57. Ton (Šrek).
Rozhodčí: Homola, Turčan - Český, Kostka.
Vyloučení: 7:5, navíc Tomajko, Bartečko - Hubáček, Turek všichni 10 min. Bez využití.
Diváci: 6025.
Stav série: 2:0.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme