Tampa Bay postupuje do semifinále Stanley Cupu

Hokejisté Tampy Bay porazili i ve čtvrtém utkání Montreal, tentokrát 3:1, a jako jediný tým si zajistili postup do semifinále vyřazovacích bojů NHL v nejkratší možné době. V Západní konferenci Detroit porazil Calgary 4:2 a srovnal stav serie na 2:2. Na výhře Rudých křídel se podílel jednou přihrávkou Robert Lang.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Blesky z Tampy dokázaly vyhrát i podruhé na ledě Montrealu a jako nejlepší celek základní části ve Východní konferenci si zajistily postup do jejího finále. Utkání přitom lépe začali domácí Canadiens, když v šesté minutě otevřel, po zaváhání obránce Boylea, gólový účet švédský útočník Nicklas Sundstrom. První třetina, ve které bylo vyloučeno devět hokejistů, skončila vítězně pro domácí, ale hosté dokázali vývoj utkání otočit ve druhém dějství. Nejprve ve třicátédruhé minutě napravil svou chybu obránce Boyle a tečí využil přesilovku a vedení na stranu Blesků strhl v čase 37.14 Richard Brad.

Nejlepší tým základní části NHL, Detroit, srovnal stav série s Calgary na 2:2. Rudá křídla do utkání vstoupila výborně, když brankový účet utkání otevřel už v první minutě Kirk Maltby. Domácí Plameny nezlomila ani druhá branka v jejich síti, kterou vstřelili hosté v úvodu druhého dějství a dokázali skóre srovnat během tří minut. Rozhodnutí tak přinesla až třetí třetina ve které definitivně strhl vedení na stranu Rudých křídel po Langově nahrávce Dandenault.

Výsledky:

Východní konference - semifinále:

Montreal - Tampa Bay 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky: 6. Sundström - 32. Boyle, 38. Richards, 60. Modin. Střely na branku: 28:24. Diváci: 21.273. Výsledky předcházejících zápasů: 0:4, 1:3, 3:4 v prodl. Konečný stav série: 0:4. Postupuje Tampa Bay.

Západní konference:

Calgary - Detroit 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky: 26. Gelinas, 27. Nieminen - 1. Maltby, 23. Devereaux, 48. Dandenault (Lang) , 60. Zetterberg. Střely na branku: 27:29. Diváci: 19.289. Výsledky předcházejících zápasů: 2:1 v prodl., 2:5, 3:2. Stav série: 2:2.

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme